Οι καταστηματάρχες στην πλατεία από το ξενοδοχείο “Ολυμπίτη” μέχρι το Λιμεναρχείο, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα κατά μήκος και των δύο πλευρών του δρόμου, γεγονός που εμποδίζει την ανάπτυξη της περιοχής και φυσικά των επιχειρήσεων τους.

Διαμαρτύρονται οι επιχειρηματίες, πως τα τα σταθμευμένα οχήματα και στις δύο πλευρές, εμποδίζουν την θέα στους πελάτες, ενώ ουσιαστικά τα μαγαζιά τους δεν μπορούν να ανασάνουν από τα οχήματα που πολλές φορές είναι και διπλό παρκαρισμένα. Παρόλο που σε αρκετά σημεία υπάρχουν απαγορευτικές πινακίδες, η στάθμευση συνεχίζεται, εμποδίζοντας, όπως αναφέρουν, την ανάπτυξη της όμορφης αυτής πλευράς της παραλιακής ζώνης της Καλύμνου, η ευθύνη της οποίας πρέπει να σημειωθεί ότι ανήκει στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Αυτή την άσχημη εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή, συμπληρώνει και η ανυπαρξία παρέμβασης για τα πλακόστρωτα και τα πεσοδρόμια, που συντηρούνται εδώ και χρόνια από τους ίδιους τους καταστηματάρχες, ενώ είναι έντονη η φθορά στα παγκάκια κατά μήκος των πεζοδρομίων

Ακολουθει το ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Ν. Μακαρουνας για τον “Π.τ.Κ.”

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video