Φεύγουν” οι Κρητικοί του SYNKA και έρχεται ο Βορειοελλαδίτης “ΜΑΣΟΥΤΗΣ” που εξαγόρασε την Κρητική Αλυσίδα και φυσικά και τα δύο καταστήματα της Καλύμνου, όπως ήδη δημοσίευσε ο “Π. τ. Κ.”

Ήταν Οκτώβρης του 2014, όταν τα καταστήματα “Βιδάλης” εξαγοράζονταν από την Κρητική Αλυσίδα σούπερ μάρκετ SYNKA και μετά από 8 χρόνια, τα δύο καταστήματα στην Πλατεία, δίπλα από το Δημοτικό Μέγαρο και στους Ποταμούς, αλλάζουν και πάλι ταμπέλα, αφού ο Κρητικός Όμιλος εξαγοράστηκε από την εταιρεία “Μασούτης” από την Βόρειο Ελλάδα.

Αύριο Τετάρτη θα ξεκινήσει την λειτουργία του το κατάστημα στην Πόθια, μετά από δύο μέρες που έμεινε κλειστό, ώστε να γίνουν όλες οι διαδικασίες μετάβασης στην νέα κατάσταση και νέα επωνυμία. Το δεύτερο κατάστημα στους Ποταμούς, θα είναι κλειστό Τετάρτη 22 και Πέμπτη 23 Ιουνίου και την Παρασκευή θα ξεκινήσει κι αυτό με νέα ταμπέλα.

Τα δυο καταστήματα τροφίμων, έχουν εδραιωθεί στην Κάλυμνο και θεωρούνται από τα πλέον επιτυχημένα της Κρητικής αλυσίδας, με πολλούς υπαλλήλους και μεγάλο επίσης μέρος της τοπικής αγοράς.

To deal μεταξύ του “βασιλιά” των τροφίμων στη Β. Ελλάδα, Γιάννη Μασούτη και των Κρητικών με έδρα τα Χανιά, ολοκληρώθηκε μέσα στον Φεβρουάριο του 2022 και το πρώτο που ανακοινώθηκε ήταν πως “δεν θα μειωθούν σε καμιά περίπτωση οι θέσεις εργασίας  και  δεν θα γίνουν απολύσεις, αλλά και πως στο αναπτυξιακό πλάνο προβλέπονται νέες θέσεις εργασίας”.

Η εταιρεία με την επωνυμία “Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.” μετά την σύμπραξη με τον SYNKA, θα δημιουργήσει έναν όμιλο με κύκλο εργασιών ύψους 1,1 δισεκατομμυρίου ευρώ, αφού ο κύκλος εργασιών για τον Μασούτη το 2021 ήταν στα επίπεδα του κύκλου εργασιών του 2020, όταν “έγραψε” 882 εκατ. ευρώ και ο SYNKA από την πλευρά του τζίραρε το 2021, 235 εκατ. ευρώ. 

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video