Αγανάκτηση από τους εθελοντές του Περιφερειακού Παραρτήματος του ΕΕΣ στην Κάλυμνο από την αδιαφορία και την απαξίωση των τοπικών αρχών

Την απαξίωση βιώνει το παράρτημα Καλύμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εδώ και χρόνια, όπως καταγγέλλουν οι εθελοντές, αφού η αδιαφορία των τοπικών αρχών, απέναντι στην μεγαλύτερη μη κυβερνητική οργάνωση σε παγκόσμια κλίμακα.

Επί σειρά ετών το περιφερειακό τμήμα του ΕΕΣ στην Κάλυμνο, ζητά από τον Δήμο την συνδρομή του στην επίλυση του στεγαστικού προβλήματος που αντιμετωπίζει, γεγονός που δυσχεραίνει την όποια δράση του, ειδικά σήμερα με την τεράστια κρίση που δημιουργήθηκε με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Παρόλο που πάρθηκε απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο από το 2019, μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί και οι εθελοντές του παραρτήματος, δηλώνουν απογοητευμένοι απέναντι σε μια τέτοια στάση, που δεν αρμόζει στην μεγαλύτερη ΜΚΟ στον κόσμο, που προσφέρει ένα έργο σύνθετο, που  βασίζεται στην άμεση ανταπόκριση και στην εθελοντική προσφορά και δράση των πολιτών και έχει ως κύριο του στόχο την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου σε περιόδους πολέμου και ειρήνης, στηρίζοντας τραυματίες, ασθενείς, ηλικιωμένους, πρόσφυγες, ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και γενικά όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Ο Γολγοθάς του ΕΕΣ στην Κάλυμνο, άρχισε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή χωρίς να γίνει υπόδειξη δημοτικού ακινήτου, ενώ η σημερινή Δημαρχία, συνεχίζοντας την αξιώτικη στάση της προηγούμενής, όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι στην Κάλυμνο,  έφτασε στο σημείο να πάρει απόφαση το ΔΣ(27/12/19), αλλά χωρίς ποτέ αυτή να εφαρμοστεί. Συγκεκριμένα ο Δήμος προχώρησε στην δωρεάν παραχώρηση δημοτικού ακινήτου στην Παναγία Χώρας, το οποίο εκτός του ότι είναι σε άθλια κατάσταση, χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια από το  Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ), ως αποθήκη για τις κατατεθειμένες πινακίδες αυτοκινήτων. Έπειτα προτάθηκε ένα άλλο ακίνητο στην ίδια περιοχή, που ανήκει στο Ι.Ν. Της Παναγίας της Κεχαριτωμένης, χωρίς όμως αποτέλεσμα,  καθώς το εν λόγω ακίνητο  το χρησιμοποιεί η Εκκλησία ως αποθήκη.

Οι εθελοντές του ΕΕΣ στο νησί, όπως καταγγέλλουν, παρά την έγγραφη διαμαρτυρία και προς του βουλευτές του νομού, εισέπραξαν και πάλι την σιωπή, ενώ αναφέρονται και στην απαξιωτική στάση του Επαρχείου απέναντι στον θεσμό.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video