Πέρασαν 15 χρόνια από τη στιγμή που έγινε η καθίζηση στο δρόμο του Πλατύ Γυαλού και η κατάσταση, όχι μόνο παραμένει η ίδια, αλλά συνεχώς χειροτερεύει,με τις υποχωρήσεις και τς ρωγμές στο οδόστρωμα να εγκυμονούν κάθε μέρα κινδύνους για τους διερχόμενους, οδηγούς αλλά και πεζούς και τους κατοίκους της περιοχής να διαμαρτύρονται καθώς καθημερινά “συμβιώνουν” με τον κίνδυνο ενός ατυχήματος.

Εικόνες δραματικές κατέγραψε ο φακός του “Π.τ.Κ.”, οι οποίες δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αμφισβήτηση της κατάστασης, καθώς μια πυκνοκατοικημένη περιοχή όλο το χρόνο, στον οποία λειτουργούν και πολλές τουριστικές επιχειρήσεις, παραμένει στο έλεος του Θεού από το 2008. (Το βίντεο στο τέλος του άρθρου)

Όταν έγινε η καθίζηση του δρόμου, τοποθετήθηκαν κάποια υποστηλώματα και έγινε ένα τοιχίο αντιστήριξης προσωρινά, το οποίο όμως παραμένει και μάλιστα, λόγω των συνεχών υποχωρήσεων του εδάφους, έχει υποχωρήσει κι αυτό με τη σειρά του, περίπου δύο μέτρα κάτω από την επιφάνεια του δρόμου.

Επίσης με την πάροδο του χρόνου και την απουσία παρέμβασης στο σημείο αυτό, συνεχίζονται οι υποχωρήσεις του εδάφους, ο δρόμος παρουσιάζει επικίνδυνες ρωγμές και όλα αποτελούν ένα επικίνδυνο σκηνικό, μια κατάσταση που μετά από 4 Δημαρχίες, όχι μόνο δεν αντιμετωπίστηκε αλλά επιβαρύνεται και οι κάτοικοι της περιοχής ζουν καθημερινά με τον φόβο ενός ατυχήματος.

Αυτό όμως που προκαλεί τρόμο και απεύχονται οι πάντες είναι μια μεγαλύτερη καταστροφή σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης, καθώς η πιθανότητα να υποχωρήσει όλο το σημείο του δρόμου, δεν απέχει από την πραγματικότητα.

Μιλώντας στον “Π.τ.Κ.” οι κάτοικοι της περιοχής, εκφράζουν την αγωνί αλλά και την αγανάκτησή τους, καθώς καθημερινά ζουν αυτό το δράμα και, όπως τονίζουν, όλα αυτά τα χρόνια, εισπράττουν υποσχέσεις για αποκατάσταση, που όμως μένουν πάντα … υποσχέσεις.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video