Η Πολιτιστική Ομάδα “Αρχιπέλαγος”, αποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά την τιμητική πρόσκληση του τμήματος ΑΧΕΠΑ Ρόδου HJ-33, από τον Αντιπρόεδρο Ελληνισμού της ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ και τ. Πρόεδρο του τμήματος κ. Αντώνη Γιαννικουρή, να παρουσιάσουμε το αφιέρωμά μας “Το τελευταίο Ταξίδι του Θ/Κ Αβέρωφ στα Δωδεκάνησα”, στην Σύμη και στην Ρόδο.

Την Παρασκευή 13 Μαΐου, το “Τελευταίο Ταξίδι” ταξίδεψε στην Σύμη, και παρουσιάστηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Σύμης “ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΝΟΥΛΑΣ” , για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το Τμήμα ΑΧΕΠΑ HJ-33 Ρόδου. Μετά την παρουσίαση του αφιερώματος, ο Αντιπρόεδρος Ελληνισμού της AΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ κ. Αντώνης Γιαννικουρής, επέδωσε στον Αντιδήμαρχο κ. Γρύλλη αναμνηστική πλακέτα και ο κ. Παπαδόπουλος αναμνηστικό μετάλλιο.της Πολιτιστικής Ομάδας “Αρχιπέλαγος”.

Την Κυριακή 15 Μαΐου, επετειακή ημερομηνία της άφιξης του Θ/Κ Γεώργιος Αβέρωφ στην Ρόδο το 1945, στον ωραίο χώρο του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης-Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου , σε συνεργασία με το ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς, το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου και την Δωδεκανησιακή Μέλισσα, το αφιέρωμα παρουσιάσθηκε και πάλι, παρουσία του Δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη, του διοικητού της 95 ΑΔΤΕ , Υποστρατήγου κ. Βακεντή Δημητρίου, του Διοικητού του Ναυτικού Σταθμού Ρόδου Αντιπλοιάρχου κ. Βασ. Σελλά, του πρ. Δημάρχου Ροδίων κ. Φώτη Χατζηδιάκου, του Προέδρου του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου κ. Σέργιου Αϊβάζη, εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων φορέων, συλλόγων και πλήθους κόσμου. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, επιδόθηκαν εκ μέρους του τμήματος ΑΧΕΠΑ Ρόδου και της Πολιτιστικής Ομάδας “Αρχιπέλαγος”, αναμνηστικές πλακέτες και μετάλλια στους συνδιοργανωτές.

Ευχαριστούμε την Π.Ο. “Αρχιπέλαγος” για το ενημερωτικό υλικό που εμπιστεύθηκε στην σελίδα του “Π.τ.Κ.”