Με τον φόβο να υποχωρήσει ο δρόμος που οδηγεί στον Πλατύ Γυαλό, ζουν καθημερινά οι κάτοικοι της περιοχής, καθώς οι ρογμές στο οδόστρωμα επεκτείνονται και μάλιστα μετά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις επιδεινώθηκε επικίνδυνα η κατάσταση, που ήδη είναι σε άθλια κατάσταση τα τελευταία 15 χρόνια.

Ο Δήμαρχος επισκέφτηκε το σημεία μετά το ρεπορτάζ του “Π.τ.Κ.” και στη συνέχεια επανήλθε μαζί με τον καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα, ο οποίος διαπίστωσε την επικινδυνότητα του σημείου, με τον Δ. Διακομιχάλη να δηλώνει πως άμεσα θα ξεκινήσει η αποκατάσταση του δρόμου.

Μέχρι σήμερα η μόνη ενέργεια που έγινε είναι η τοποθέτηση πλέγματος κατά μήκος του δρόμου, με τους κατοίκους όμως να διαμαρτύορονται καθώς επί 15 χρόνια βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν κίνδυνο που συνεχώς επιδεινώνεται και ακόμα περιμένουν να αποκατασταθεί η καθίζηση.

Eίναι απαράδεκτο μια περιοχή του νησιού, που έχει αρκετούς πλέον μόνιμους κατοίκους και έχει αναπτυχθεί τουριστικά, να παρουσιάζει εδώ και 15 χρόνια αυτή την εικόνα και να μην έχει γίνει η παραμικρή παρέμβαση για να εξασφαλίζεται το βασικότερο αγαθό, που είναι η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής.