Μια είδηση που αφορά άμεσα την Κάλυμνο, καθώς στο νησί λειτουργούν δύο μεγάλα σούπερ μάρκετ ΣΥΝΚΑ (πρώην Βιδάλης), επιβεβαιώνεται από ΜΜΕ στη Βόρεια Ελλάδα, που αναφέρονται στις προχωρημένες συζητήσεις μεταξύ του ΣΥΝΚΑ και της Μασούτης Α.Ε. για τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο αλυσίδων σουπερμάρκετ, αμφότερες των οποίων ξεχωρίζουν σε τοπικό επίπεδο σε Κρήτη και Βόρεια Ελλάδα αντίστοιχα, αν και ο Μασούτης τελευταία έχει κάνει βήματα επέκτασης και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο ίδιος μάλιστα ο Βορειοελλαδίτης επιχειρηματίας, Γιάννης Μασούτης, επιβεβαίωσε σε διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης ότι συζητά το ενδεχόμενο στρατηγικής συνεργασίας με το ΣΥΝΚΑ, όπου η “Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.” θα συμμετάσχει με ποσοστό 50% στο νέο εταιρικό σχήμα, αποσκοπώντας σε περαιτέρω ανάπτυξη της αλυσίδας και στη δημιουργία ένός πανελλαδικού δικτύου με περισσότερα από 400 καταστήματα.

Δεν κινδυνεύουν οι θέσεις εργασίας στα σούπερ μάρκετ ΣΥΝΚΑ

Μια σημαντική ανακοίνωση του σωματείου υπαλλήλων του ΣΥΝΚΑ, έρχεται να καθησυχάσει τους εργαζόμενους στα καταστήματα, καθώς τονίζεται πως η διοίκηση του σωματείου έλαβε διαβεβαιώσεις από τη διοίκηση του συνεταιρισμού ότι οι εργασιακές σχέσεις δεν θα επηρεαστούν και οι θέσεις εργασίας όχι μόνο δε θα μειωθούν, αλλά θα αυξηθούν:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου εργαζομένων ΣΥΝΚΑ συναντήθηκαμε και ενημερωθήκαμε από τη Διοίκηση του Συνεταιρισμού για  την επικείμενη συνεργασία με την εταιρία Μασούτης και τη νέα εταιρία που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί .

Ζητήσαμε αναλυτική ενημέρωση, ιδιαίτερα για τις επιπτώσεις που αυτό μπορεί να έχει στις εργασιακές σχέσεις, τις αποδοχές μας και τις ίδιες τις θέσεις εργασίας μας.

Νέες θέσεις εργασίας

Η Διοίκηση μας διαβεβαίωσε ότι το πλάνο μετάβασης στη νέα εταιρία δεν επηρεάζει σε τίποτα τις εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων στον Συνεταιρισμό.

Λάβαμε επίσης ξεκάθαρη απάντηση ότι οι συμβάσεις μας δεν θα επηρεαστούν, ενώ και η νομοθεσία δεν προβλέπει τίποτα τέτοιο.

Επίσης η Διοίκηση μας διαβεβαίωσε ότι όχι μόνο δεν θα μειωθούν σε καμιά περίπτωση οι θέσεις εργασίας  και  δεν θα γίνουν απολύσεις, αλλά και πως στο αναπτυξιακό πλάνο προβλέπονται νέες θέσεις εργασίας.

Η Διοίκηση μας ξεκαθάρισε ακόμα, πως η εταιρία θα παραμείνει Χανιώτικη, με την έδρα της και όλες τις διοικητικές υπηρεσίες να βρίσκονται στην πόλη μας.

Το Σωματείο εργαζομένων βρίσκεται στο πλευρό της Διοίκησης,  εμπιστεύεται και προσβλέπει στη νέα πορεία ανάπτυξης του Συνεταιρισμού μας για το καλό των εργαζομένων, των παραγωγών και της τοπικής οικονομίας.”

Για να προχωρήσει πάντως η διαδικασία θα χρειαστεί, πέραν της έγκρισης απόσχισης του κλάδου χονδρικού και λιανικού εμπορίου από τη Γενική Συνέλευση του ΣΥΝΚΑ, και η έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού”