Αποτροπιασμό προκάλεσε η απάνθρωπη ενέργεια αγνώστων, που το περασμένο Σάββατο στην περιοχή του Καντουνιού, δηλητηρίασαν 13 γατιά, τα περισσότερα οικόσιτα, αναδεικνύοντας και πάλι το τεράστιο πρόβλημα με την οργανωμένη αντιμετώπιση του καυτού θέματος από τον Δήμο αλλά και τις αρμόδιες διωκτικές αρχές.

Αργό και βασανιστικό θάνατο για τα άτυχα ζώα επφύλαξαν οι άγνωστοι δράστες, ανάμεσα τους μια έγκυος γάτα, που ανήκε στην φίλη που ανάρτησε τις αποτρόπαιες εικόνες από την μαζική δολοφονία, μια πράξη που αποτελεί προσβολή για τον τοπικό μας πολιτισμό.

Φυσικά δεν είναι το πρώτο περιστατικό και δυστυχώς η πορεία δείχνει πως δεν πρόκειται να είναι το τελευταίο, παρά την αυστηροποίηση της νομοθεσίας σχετικά με την κακοποίηση των ζώων και τις ασταμάτητες προσπάθειες της Φιλοζωικής Οργάνωσης Καλύμνου.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ακόμη δεν έχει ξεκινήσει ένα οργανωμένο σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος με τα αδέσποτα ζώα, με τις ενέργειες να περιορίζονται μόνο στους εθελοντές, που φυσικά οι δυνάμεις και οι αντοχές τους δεν φτάνουν για να μην παρουσιάζονται παρόμοιες τραγικές εικόνες.