Από σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου, τίθενται σε αναστολή καθηκόντων όλοι οι υγειονομικοί και το προσωπικό των Νοσοκομείων που δεν έχουν κάνει, έστω την πρώτη δόση του εμβολίου και στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Καλύμνου, είναι 6 οι εργαζόμενοι που εμπίπτουν στο μέτρο.

Συγκεκριμένα, 13 είναι ανεμβολίαστοι στο “Βουβάλειο” Νοσοκομείο και από αυτούς 4 έχουν λάβει πρόσφατα αναρρωτική και θα ελέγχονται και η διοίκηση αναμένει να εμβολιαστούν με την επιστροφή τους, 2 εργαζόμενες είναι με άδεια ανατροφής και 1 με άδεια κύησης, ενώ συνολικά 6 τέθηκαν σε αναστολή εργασίας, ενώ 2 γιατροί παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Πιο δύσκολα είναι όμως τα πράγματα για τα Νοσοκομεία της Κω και της Λέρου, καθώς σε αναστολή βρίσκονται από σήμερα 20 άτομα σε κάθε ένα από τα ιδρύματα των γειτονικών νησιών.

Προβλήματα θα παρουσιαστούν στην λειτουργία των δομών υγείας, ενώ στα “κάγκελα” βρίσκονται πανελλαδικά οι εργαζόμενοι των Νοσοκομείων για το μέτρο και σήμερα πραγματοποίησαν διαμαρτυρίες, ενώ “πυρά” δέχεται όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση από την αντιπολίτευση.