Η Ελευθερία της έκφρασης στους τοίχους της Καλύμνου μέσα από την πρωτόγνωρη δράση του ΚΕΘΕΑ

Μια πρωτότυπη δράση είδε η Κάλυμνος σήμερα, με τους τοίχους στο λιμάνι του νησιού και στο Νοσοκομείο να ζωντανεύουν και να αποκτούν ψυχή μέσα από τις καλλιτεχνικές παρεμβάσεις, με πρωτοβουλία του Πολυδύναμου Κέντρου KEΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, σε συνεργασία με γνωστούς καλλιτέχνες του είδους, που αφιλοκερδώς συμβάλλουν στην ανάδειξη του μηνύματος της ελευθερίας της έκφρασης μέσω της τέχνης.

Χωρίς τον φόβο της λογοκρισίας και με απόλυτη ελευθερία, δημιουργούνται έργα σε “άψυχους” τοίχους, με πολιτιστικό υπόβαθρο την Κάλυμνο, την ιστορία και την παράδοσή της, μέσα από τα οποία το ΚΕΘΕΑ στέλνει ένα μεγάλο μήνυμα ελευθερίας και ενάντια σε κάθε εξάρτηση. Για πρώτη φορά στο νησί, δημόσιοι χώροι αποκτούν εικόνα και χρώμα και η καλλιτεχνική έκφραση αποτυπώνεται σε δύο χώρους που είναι κομβικοί για το νησί, το Νοσοκομείο που αντιμετώπισε με ιδιαίτερο τρόπο την ασφυκτική πίεση από την έξαρση της πανδημίας και το λιμάνι που είναι η είσοδος στο νησί και η πηγή ζωής για τον τόπο.

Συνδιοργανωτές στη δράση είναι ο Δήμος, Το Επαρχείο, το ΚΕΚ Γεννηματάς και υποστηρικτές το Νοσοκομείο Καλύμνου, το Νικηφόρειο Γυμνάσιο και πολλοί ιδιώτες εθελοντές, ενώ οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι ο ΑΤΕΚ που ζωντανεύει τον τοίχο στο λιμάνι και στο Νοσοκομείο η ομάδα του Καλύμνιου Μιχάλη Παπαμιχαήλ, που δημιούργησαν μια μοναδική εικόνα με την γυναίκα που αντιπροσωπεύει την Κάλυμνο της παράδοσης και της σύγχρονης πραγματικότητας.

Στα βίντεο που ακολουθούν, παρακολουθείστε το ρεπορτάζ που ετοίμασε ο Νικόλας Μακαρούνας, με τις υπεύθυνες του ΚΕΘΕΑ, Κ. Ρήγλη και Κ. Αντωνοπούλουνα να αναφέρονται στην δράση, τα έργα, τους καλλιτέχνες και το μήνυμα αυτής της πρωτόγνωρης παρέμβασης σε δημόσιους χώρους στο νησί.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video