Κλειστές θα είναι «μέχρι νεωτέρας» οι εκκλησίες στην Κάλυμνο  για τους πιστούς, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μητροπολίτη κ.κ. Παϊσίου προς τους εφημέριους των ναών του νησιού, μετά την διασπορά του κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες.

Σε συνεχή επικοινωνία είναι ο Μητροπολίτης με την πολιτική ηγεσία του τόπου, μετά την έξαρση των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών, που μέχρι σήμερα έχουν φτάσει στον ανησυχητικό αριθμό των 46 και συνεχίζεται ακόμα η διαδικασία της ιχνηλάτισης των γνωστών πλέον «εστιών» της διάδοσης του ιού.

Η μη τήρηση των μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης του ιού, η χαλαρή επιτήρηση και η «υπερβολή» σε σχέση με την λειτουργία των ενοριών μέσα στις γιορτές, αφού δεν τηρήθηκαν σε πολλές περιπτώσεις οι κανονισμοί για τα άτομα που θα έπρεπε να βρίσκονται στο εσωτερικό τους, οδήγησαν δυστυχώς την Κάλυμνο στα «άκρα», με την απόφαση αυτή για το κλείσιμο των ναών, να συμβάλλει στον περιορισμό της κατάστασης, όσο αυτή μπορεί να περιοριστεί.

H Aνακοίνωση του Μητροπολίτη προς τους εφημέριους των Ι.Ν. της Καλύμνου:

“Από την Ιερά Μητρόπολη ανακοινώνεται ότι εν όψει της ενσκηψάσης οξυμμένης κρίσης των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κάλυμνο η Ιερά Μητρόπολις , έχοντας πάντοτε σε προτεραιότητα την ανθρώπινη υγεία και ζωή, τίθεται αυτομάτως αλληλέγγυα με την Πολιτεία και καλεί τους Εφημερίους των Ιερών Ναών του νησιού να τηρήσουν απαρεγκλίτως και με ακρίβεια τα προαπαιτούμενα μέτρα εντός και εκτός των Ιερών Ναών κατά την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών .

Όθεν οι ακολουθίες θα τελούνται αυστηρά με την παρουσία μόνο του Ιερέως , των Ιεροψαλτών και της Νεωκόρου, χωρίς να παρίσταται οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο, για οποιοδήποτε λόγο, εντός του Ιερού Ναού.Η παρούσα ισχύει από 1ης Ιανουαρίου 2021 έως νεωτέρας ανακοίνωσης.

Ευχόμαστε όπως συνεργεία και ελέει του Παναγάθου Θεού διαπεράσουμε όλοι αλώβητοι, με υγεία και ειρήνη τις κρίσιμες αυτές ημέρες και να έχουμε επιτέλους ένα ειρηνικό και αίσιον νέο έτος 2021.”

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως