Ο Καλυμνιακής καταγωγής Δήμαρχος του Τάρπον Σπρίγκς στη Φλόριδα των ΗΠΑ, Χρυσόστομος Αλαχούζος, συναντήθηκε σήμερα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο και όπως ήταν φυσικό το δώρο του ομογενή πολιτικού ήταν, ανάμεσα στα άλλα, το σφουγγάρι

Ο Δήμαρχος του “Καλύμνικου Χωριού” πέρα από τον Ατλαντικό, έγινε δεκτός από την Π.τ.Δ., η οποία είχε επισκεφθεί πρόσφατα την Κάλυμνο, κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις για την Ναυμαχία του Γέροντα, όπου ανακηρύχτηκε και επίτιμη δημότης του νησιού και αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και ο Χρ. Αλαχούζος πρόσφερε στην Π.τ.Δ. ένα βιβλίο για το Τάρπον Σπρίγκς και φυσικά ένα σφουγγάρι, με ιδιαίτερη σημειολογική αξία, καθώς συμβολίζει καταρχάς την δράση των Καλύμνιων στην μακρινή πόλη των ΗΠΑ με την σπογγαλιεία αλλά και τον δεσμό ανάμεσα στις δύο πόλεις.

Ο Καλύμνιος Δήμαρχος, στα πλαίσια του θεσμικούν του ρόλου, είχε πάντα συνατήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου, όπως είχε γίνει και με τον προκάτοχο της σημερινής Προέδρου, Προκόπη Παυλόπουλο.