Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Ρόδου στο θλιβερό άκουσμα της απώλειας της Κικής Τσακίρη, η οποία έφυγε από τη ζωή χθες το βράδυ, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της, τα τρία της παιδιά, τον Σταύρο, τη Σεβαστιάνα και την Αναστασία, τη μητέρα της, συγγενείς και φίλους.

της Νατάσας Παμπρή

Φωτεινό παράδειγμα δύναμης πνεύματος για τα παιδιά της και για όσους είχαν την τύχη να την γνωρίσουν. Πάλεψε για να ζήσει με όλη τη δύναμη της ψυχής της. Για να βλέπει τα αγαπημένα της παιδιά να προοδεύουν.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στην αγαπημένη της Αρχίπολη, στις 5.30 το απόγευμα της Πέμπτης.

Κατακλύσθηκε το διαδίκτυο από συλλυπητήρια μηνύματα

“Καλό ταξίδι φιλενάδα …
Ποτέ δεν το ‘βαλες κάτω !
Ήσουν ο ορισμός της τόλμης !!
Η μαχήτριας της ζωής !
Ήσουν και θα μείνεις σύμβολο για όσους σε γνωρίσαμε καλά”, έγραψε στο συλλυπητήριο μήνυμά της η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Χαρούλα Γιασιράνη.

“Σύμβολο δύναμης, ευπρέπειας, αγωνίστριας, οραματίστριας!!!Σε ευχαριστώ για τη διαχρονική μας φιλία Καλό σου ταξίδι αγαπημένη μου”. Με αυτό το μήνυμα αποχαιρέτισε την Κ. Τσακίρη η Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ελευθερία Φτακλάκη.

Η Δήμαρχος της Τήλου Μαρία Καμμά συγκλονισμένη για την απώλεια της Κικής Τσακίρη δήλωσε στον Real Voice ότι είναι συντετριμμένη από το θάνατο της εκλιπούσης, την οποία γνώριζε πάρα πολλά χρόνια, όπως γνώριζε τον αγώνα της για τη ζωή και κυρίως δε την προσφορά της στην αξιοποίηση των ειδικών προγραμμάτων που συνεχίζουν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

Ο επιστήθιος φίλος της Κικής, σκηνοθέτης, Αλέξανδρος Λουιζίδης, την αποχαιρέτισε με το εξής συλλυπητήριο μήνυμα: “Στην μνήμη της Τεράστιας Κικής Τσακίρη της Yπεράνθρωπης φίλης μου που μου έμαθε τόσα πολλά για αυτή τη ζωή….Καλό ταξίδι αγαπημένη μου δεν θα ξεχαστείς ποτέ”.

Ο κ. Λουιζίδης μιλώντας στον Real Voice τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η Κική ήταν ένας πολύ δυνατός άνθρωπος που περισσότερο έδινε ζωή παρά μιζέρια, παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετώπιζε και μου έδωσε πολλά μαθήματα ζωής περί της διαχείρισης πραγμάτων και καταστάσεων», δήλωσε συντετριμμένος.

Η φίλη της Ευαγγελία Παναή, την αποχαιρέτισε μέσα από το FB γράφοντας το εξής: “Δίδαξες σε όλους μας τόσα πολλά, αγαπημένη μου Κική! Ξεκουράσου τώρα και πέταξε ψηλά-ψηλά, στον όμορφο κόσμο που αξίζει στην ψυχούλα σου! Θα ανταμωθούμε ξανά, Κική μου!”

Η Κική Τσακίρη έπασχε από τη μοναδική ύπουλη και ανίατη νόσο την Πλευρική Αμυοτροφική σκλήρυνση. Μία πάθηση που δεν εξετάζει ηλικία, φύλο, ή άλλους παράγοντες προκειμένου να εμφανιστεί. Σταδιακά παραλύει ολοκληρωτικά ο οργανισμός με αποτέλεσμα τη γαστροστομία για τη διατροφή και την μηχανική υποστήριξη για αναπνοή.

Η έκβαση της νόσου ALS, είναι ο θάνατος. Μέχρι την λυτρωτική αυτή στιγμή, όμως, ο ασθενής δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αυτοσυντηρείται. Η συγκεκριμένη νόσος είναι γνωστή και ως νόσος του Χώκινγκ καθώς ο Βρετανός αστροφυσικός διαγνώστηκε με αυτή την ασθένεια σε ηλικία μόνο 21 ετών και απεβίωσε σε ηλικία 76 ετών.

Ήταν οικονομολόγος, με σπουδές στη Φρανκφούρτη

Φρανκφούρτη, εξειδικευμένη στα θέματα του Κοινωνικού Ταμείου της Ε.Ε. Η ίδια ξεκίνησε τις εφαρμογές του Κοινωνικού Ταμείου της Ε.Ε. στο Νότιο Αιγαίο. Ήταν η γυναίκα που δίδαξε σε όλα τα άλλα στελέχη τί είναι το Κοινωνικό Ταμείο, η «βοήθεια στο σπίτι», η κοινωνική βοήθεια, τα ΚΔΑΠ, τα ΚΑΠΗ.

Από το 2007 είχε σταματήσει να εργάζεται εξαιτίας της επιδείνωσης της υγείας της και πλέον βρισκόταν στο σπίτι της, όπου εκεί διεκπεραίωνε όλες τις υποχρεώσεις της μέσα από τον ηλεκτρονικό της υπολογιστή.

Μάλιστα είχε στείλει επιστολή πριν από μερικά χρόνια στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητώντας να κάνει ευθανασία, ενώ με το θέμα της είχαν ασχοληθεί και τα αθηναϊκά ΜΜΕ.

realvoice995.gr