ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ «ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ»

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αναγνωστηρίου Καλύμνου «Αι Μούσαι» συνήλθε σήμερα 4 Δεκεμβρίου 2022, σε έκτακτη συνεδρίαση προκειμένου να εκφράσει τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του αγαπητού Σακελλάριου Τρικοίλη.

Τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος του Δ.Σ. και διαδοχικά τα υπόλοιπα μέλη, τα οποία εξήραν την πολυσχιδή προσωπικότητα του εκλιπόντος. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τονίστηκε η προσφορά του στην εκπαίδευση ως Γυμνασιάρχη και Λυκειάρχη. Εξαίρετος καθηγητής φιλόλογος υπηρέτησε τα περισσότερα χρόνια  της σταδιοδρομίας του στο Νικηφόρειο 1ο Γενικό Λύκειο Καλύμνου. Στην εκκλησία ως καλλικέλαδος  πρωτοψάλτης υπηρέτησε το αναλόγιο του μητροπολιτικού ναού για 57 συναπτά έτη, ακολουθώντας τη μακρά οικογενειακή του παράδοση. Στα γράμματα ως συγγραφέας πολλών βιβλίων και ως δραστήριο μέλος της κοινωνίας μας στην τοπική δημοσιογραφία ως εκδότης της έντυπης αρχικά και ηλεκτρονικής μετέπειτα εφημερίδας «Αργώ της Καλύμνου».

Για το Αναγνωστήριο «Αι Μούσαι» υπήρξε ιδρυτικό μέλος κατά την 3η επανασύσταση του το 1978, μέλος κατά καιρούς του Δ.Σ. και μόνιμος συνεργάτης τόσο για την έκδοση των Καλυμνιακών Χρονικών, όσο και ως ομιλητής, ο οποίος κόσμησε το βήμα του πολλές φορές.

Κατόπιν το Δ.Σ. του Αναγνωστηρίου αποφάσισε ομόφωνα:

Να παραστεί και να παρακολουθήσει σε σώμα την εξόδιο ακολουθία.

Να καταθέσει χρηματικό ποσό σε φιλανθρωπικό σωματείο της Καλύμνου, αντί στεφάνου.

Να αναρτήσει το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του και να το δημοσιεύσει στον τοπικό τύπο.

Ας είναι αιώνια του η μνήμη.