Τρια φορτηγά ήταν η σημερινή “σοδειά” της Υπερδράσης υποβρυχίου και παράκτιου καθαρισμού στην παραλιακή ζώνη της Καλύμνου με την εικόνα στεριάς και βυθού να είναι απογοητευτική

Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος σήμερα 5 Μαίου και τιμήθηκε με τον πλέον κατάλληλο τρόπο στην Κάλυμνο, καθώς οι εθελοντές, “σάρωσαν” την περιοχή από το άγαλμα του Σφουγγαρά, μέχρι την Ιχθυόσκαλα, με την ικανοποίηση για το αποτέλεσμα, αλλά και την απογοήτευση, τόσο για τον όγκο και τα είδη των “ευρημάτων”, όσο και για το γεγονός πως μένουν ακόμη πολλά να μαζευτούν, απομεινάρια της “καθημερινής ευαισθησίας” μερικών. Ο Μιχάλης Γλυνατσης σε ανάρτηση του αναφέρει χαρακτηριστικά πως “η εικόνα του βυθού ήταν απελπιστική και απαιτεί την αλλαγή του τρόπου σκέψης όλων μας”

Συντονιστής της δράσης ο Ναυταθλητικός Σύλλογος “Πρωτέας”, με τον προπονητή του Μιχάλη Γλυνατση, που έχει πάρει “ειδικότητα” στον εθελοντικό καθαρισμό και κάλυψε την περιοχή μέχρι και την Ιχθυόσκαλα, ενώ στην περιοχή “Βουβάλη” την καθαριότητα συντόνιζε ο Σύλλογος Γυναικών Αυτοδυτών “Η Κόρη της Καλύμνου”.

Το Λιμεναρχείο, οι Πρόσκοποι, το Λιμενικό Ταμείο, η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Καλύμνου και πολλοί εθελοντές, έδωσαν το παρόν στη σημερινή εξόρμηση ενάντια στην ρύπανση και στην … ανευθυνότητα.

Τα διάφορα υλικά από τα δυο εκ των τριών φορτηγών, μεταφέρθηκαν άμεσα στο κοντέινερ της εταιρεία “ΕΝΑΛΕΙΑ” για να ανακυκλωθούν.

Σε

Το Εθελοντικό Κίνημα αλλά και η καλλιέργεια της κοινωνικής υπευθυνότητας, ήταν τα συμπεράσματα της σημερινής υποβρύχιας και παράκτιας δράσης.