Απόψε το βράδυ, έγινε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προς τιμήν του ομογενή γερουσιαστή Γκας Μπιλληράκη, παρουσία του Μητροπολίτη, των επικεφαλής των παρατάξεων και έναν σύμβουλο επιπλέον η κάθε παράταξη (την παράταξη Μαύρου εκπροσώπησε η Μελίνα Κατέρη), του Επάρχου και φυσικά του Χρυσόστομου Αλαχούζου και η Πρόεδρος των Καλυμνίων της Ρόδου, Μαρία Βάλλα.

Παρέστησαν μερικοί από τους δ.σ. από όλες τις παρατάξεις, λόγω των μέτρων για την πρόληψη της πανδημίας και οι στιγμές ήταν συγκινητικές, καθώς όλοι οι επικεφαλείς των παρατάξεων μίλησαν με τα καύτερα λόγια για τον Καλύμνιο γερουσιαστή από τις ΗΠΑ και εξήραν την προσφορά του στον ελληνισμό και στην Κάλυμνο.

Ο Γκας Μπιλληράκης, ευχαρίστησε όλους συγκινημένος για τα κλά τους λόγια αλλά και τα δώρα που δέχτηκε από τον Δήμαρχο και επανέλαβε τους στενούς του δεσμούς με την ιδιαίτερή του πατρίδα, ενώ αναφέρθηκε ξανά στην δέσμευσή του να προωθήσει στον πρωθυπουργό την Δευτέρα που θα συναντηθεί μαζί του, το αίτημα για την ίδρυση και λειτουργία της Σχολής Μηχανικών στα πλαίσια της ΑΕΝ Καλύμνου.

(Φώτο Εύη ΚουκιαΪνη)