Ένα εμβληματικό μνημείο της Καλύμνου, το Κάστρο της Χρυσοχεριάς, όπως ονομάζεται το Ενετικό Κάστρο στην πλαγιά της εισόδου της πόλης, φωτιστηκε τελικά, μετά τις δοκιμές που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες.

Οι αδελφοί Νομικάριοι, Δημήτρης και Γιάννης, της γνωστής Καλύμνικης επιχείρησης, ανέλαβαν τη μελέτη και την εγκατάσταση του φωτισμού, ως προσφορά στο νησί για τα 80 χρόνια παρουσίας της επιχείρησης τους στο νησί, ως ένα δείγμα ευγνωμοσύνης στην τοπική κοινωνία.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους αδελφούς Νομικάριους για την πρωτοβουλία τους.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Για την προσφορά τους αυτή, ο Δήμαρχος έστειλε την παρακάτω ευχαριστήρια επιστολή:

Ευχαριστήρια Επιστολή Δημάρχου Καλυμνίων, κ. Δημήτριου Διακομιχάλη

Κάλυμνος, 04.08.2022

Αγαπητέ κύριε Νομικάριε

Φίλε Γιάννη

Σε ευχαριστώ θερμά για την αξιέπαινη και εξαιρετική πρωτοβουλία να αναλάβεις μέσω της Εταιρίας σου αφιλοκερδώς το τόσο σημαντικό για το νησί μας έργο, του φωτισμού του Κάστρου της Χρυσοχεριάς.

Η εκτίμηση εμού προσωπικά προς το πρόσωπό σου αλλά και προς την Εταιρία σου με την πολύχρονη και πάντοτε ποιοτική προσφορά στον τόπο μας, είναι τόσο δεδομένη όσο και αδιαπραγμάτευτη.

Τέτοιες πρωτοβουλίες, πραγματικά αναβαθμίζουν το περιβάλλον που ζούμε και αναδεικνύουν την πολιτιστική ταυτότητα του τόπου μας, κάτι που αποτελεί χρέος όλων μας.

Σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά από βάθους καρδιάς για τη φωταγώγηση του Κάστρου της Χρυσοχεριάς και ελπίζω να βρεθούν στο μέλλον μιμητές για ανάλογες δράσεις.

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος

Δημήτριος Ελ. Διακομιχάλης