Οι εικόνες της εγκατάλειψης είναι απανωτές, όπως καταγράφονται από το φακό, όπως με τις δημοτικές τουαλέτες σε Ελιές και στο κεντρικό λιμάνι, να βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και αναρωτιέται κανείς γιατί να είναι ακόμα ανοικτές και να αποτελούν μια εικόνα ντροπής, σε σημεία μάλιστα κομβικά για την κίνηση στο νησί.

Οι εικόνες από το ρεπορτάζ του Παλμού της Καλύμνου, είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της εγκατάλειψης στις δημοτικές τουαλέτες, οι οποίες όχι μόνο δεν είναι επισκέψιμες αλλά αποτελούν διαρκή εστία μόλυνσης και παράλληλα προσβάλλουν την αισθητική και τον πολιτισμό του νησιού. Δυσοσμία, σκουπίδια, ακαθαρσίες που υπάρχουν πολύ καιρό, σοβάδες πεσμένοι, κατεστραμμένα είδη υγιεινής, που τις καθιστούν απλησίαστες ακόμη και για την πραγματοποίηση του ρεπορτάζ , που έγινε την Δευτέρα το πρωί, ενώ η τουριστική κίνηση έχει ξεκινήσει για τα καλά.

Μια “πονεμένη ιστορία” οι δημοτικές τουαλέτες στην Κάλυμνο, καθώς υπάρχει μια διαχρονική απαξίωση τους, με αποτέλεσμα να κλείνουν, όπως έγινε επί προηγούμενης Δημαρχίας στο σταθμό των ταξί και οι άλλες δύο, σε Ελιές και λιμάνι, φαίνεται να ακολουθούν την ίδια μοίρα.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video