Συνεχίζεται το “Σήριαλ” με την καρδιολογική κλινική και την υποστελέχωση του Νοσοκομείου του Νοσοκομείου Καλύμνου

Το πρόβλημα με την καρδιολογική κλινική του Νοσοκομέιου Καλύμνου, έχει λάβει πλέον ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς από την Κυριακή και μέχρι χτες δεν υπήρχε και πάλι γιατρός, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως από σήμερα Τετάρτη 1η Ιουνίου, θα βρίσκεται καρδιολόγος στην κλινική, όμως το πρόβλημα παραμένει, αφού θα είναι μια προσωρινή και πάλι λύση.

Χθες, 31 Μαϊου, στις 11:30 τη νύχτα, όπως δημοσίευσε ο “Π.τ.Κ.” με άμεσο ρεπορτάζ, έγινε η αεροδιακομιδή δύο καρδιολογικών περιστατικών, τα οποία διακομίστηκαν στο Γ.Ν της Ρόδου, ενώ δεν εφημέρευε καρδιολόγος στο Νοσοκομείο και οι δύο ασθενείς κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθούν στην καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου της πρωτεύουσας του νομού.

Επίσης να τονιστεί πως το Σάββατο 28/5, ήταν η τελευταία εφημερία του καρδιολόγου που είχε μετακινηθεί από το Τζάνειο Νοσοκομείο της Αθήνας, για να καλύψει το κενό στην καρδιολογική κλινική, ο οποίος αναχώρησε για Αθήνα, σύμφωνα με το πρόγραμμα της απόσπασής του, χωρίς να έχει έρθει άλλος γιατρός στη θέση του.

15 μήνες είναι γνωστό το πρόβλημα και δεν βρέθηκε ακόμα λύση

Είναι γνωστό πως από τις 18 Μαϊου το Νοσοκομείο έχει μείνει χωρις καρδιολόγο, καθώς ο μοναδικός που υπηρετούσε στην κλινική από τις αρχές του έτους, μετά τις αποχωρήσεις των άλλων δύο γιατρών, ήταν σε αναρρωτική άδεια και εκτός Καλύμνου, ενώ ακόμα είναι άγνωστο αν έχουν προκηρυχτεί θέσεις για μόνιμους ιατρούς, αλλά και αν περιλαμβάνονται κίνητρα για να υπάρξει ενδιαφέρον από υποψήφιους για τις θέσεις.

Ένα πρόβλημα για το οποίο ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές (Υπουργείο – 2η ΥΠΕ) από τον Φεβρουάριο του 2021 και έφτασε ο Δεκέμβριος, με τους δύο καρδιολόγους να αποχωρούν (συνταξιοδότηση και ιδιώτευση) και να μένει μόνος ο διευθυντής της κλινικής, ενώ οι λύσεις που επιλέχτηκαν τότε ήταν προσωρινές (σύμβαση με ιδιώτες και μετακινήσεις γιατρών για λίγες ημέρες) και δυστυχώς συνεχίζεται η ίδια κατάσταση.

Πολλά τα προβλήματα με την υποστελέχωση του Νοσοκομείου

Φυσικά δεν είναι τα μόνα προβλήματα σε σχέση με την στελέχωση των κλινικών, αφού εντοπίζονται ελλείψεις στον τομέα του αξονικού τομογράφου, στο παιδιατρικό, στο τμήμα νεφρού, ενώ σύντομα ενδέχεται να παρουσιαστούν προβλήματα και στην παθολογική κλινική, παρόλο που οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε σχετικό ενδιαφέρον.

Ο νέος διοικητής του ιδρύματος, παρέλαβε, όπως έχει ήδη αναφερθεί, μια πραγματικά “καυτή πατάτα”, με όλα αυτά τα προβλήματα να χρονίζουν και η αντιμετώπισή τους να είναι μια … πολύ δύσκολη εξίσωση. Βρίσκεται στη θέση του Διοικητή μόλις λίγα 24ωρα και είναι λογικό να είναι ακόμα στο στάδιο της ενημέρωσης, καθώς η αντιμετώπιση των όσων “κληρονόμησε”, απαιτεί καλή γνώση και πλήρη εικόνα, ώστε να μπουν σε μια σειρά και να αξιολογηθούν, με βάση την προτεραιότητά τους και φυσικά με γνώμονα πάντα την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομέιου, τα οποία θα προωθήσειι προς το κεντρικό κράτος.