Μέχρι στιγμής τρία από τα 4 μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου που έπεσε στη θαλάσσια περιοχή, καθώς επιχειρούσε για την κατάσβεση της φωτιάς στη Σάμο, έχουν περισυλλεγεί από το Λιμενικό και παραπλέοντα σκάφη, ανάμεσά τους και ο Ρουμάνος πιλότος, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι άλλοι εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους και αναζητείται ο τέταρτος

Η πτώση του ελικοπτέρου έγινε στον όρμο Πλάκας, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, στην προσπάθεια να μαζέψει νερό από τη θάλασσα, 300 μέτρα μακριά από την παραλία. Σημειώνεται ότι στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι.

Παρά τις προσπάθειες των διασωστών στη ξηρά για ανάνηψη των δύο μελών του πληρώματος, δεν ανταποκρίθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου θα γίνουν και επίσημες ανακοινώσεις.

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από τη Σάμο στις 16:39 και το ατύχημα συνέβη στις 17:55 και  επέβαιναν 4 άτομα, τρεις αλλοδαποί και ένας Έλληνας σύνδεσμος και συγκεκριμένα ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί και ένας Έλληνας μεταφραστής.

Η φωτιά συνεχίζει να μαίνεται στο νησί, ενώ άκαρπες είναι οι προσπάθειες για εντοπισμό του αγνοούμενου μέλους του πληρώματος του μοιραίου ελικοπτέρου.

samos24.gr