Το σχολείο που υπηρέτησε ως διευθυντής και ήταν ο τελευταίος σταθμός της εκπαιδευτικής του πορείας, το 2ο Λύκειο Καλύμνου, αποχαιρετά τον αείμνηστο Γιάννη Ασβεστά με το συγκινητικό κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα, που ολοκληρώνεται με μια λατινική φράση, Sit tibi terra levis (γαῖαν ἔχοις ἐλαφράν), όπως ο εκλιπών συνήθιζε στις παραινέσεις και συμβουλές του προς όλους.

Η υπό κατασκεύη αίθουσα Προβολών – Πολλαπλών Χρήσεων του σχολείου, θα πάρει το όνομα του αείμνηστου Γιάννη Ασβεστά

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου:

2ο Γενικό Λύκειο Καλύμνου

Στη μνήμη του Ιωάννη Ασβεστά

Ο σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γενικού Λυκείου Καλύμνου πληροφορήθηκε με ιδιαίτερη θλίψη την απώλεια του εκλεκτού συναδέλφου και πρώην διευθυντή  του σχολείου μας, Ιωάννη Ασβεστά.

Άνθρωπος λεβεντόκορμος, δάσκαλος κορυφαίος, διαπρεπής λατινιστής, με άρτια επιστημονική κατάρτιση. Διευθυντής δραστήριος, που με την οργανωτικότητά του και τη σκληρή δουλειά του στήριξε τη λειτουργία του σχολείου μας για πολλά χρόνια. Τον χαρακτήριζε απόλυτα το: Res, non verba  (έργα, όχι λόγια).

Ο Ιωάννης Ασβεστάς άφησε τη σφραγίδα του στην καλυμνιακή παιδεία. Οι συνάδελφοί του  εκπαιδευτικοί και οι πολυπληθείς μαθητές του δεν θα ξεχάσουν το δυναμικό ταμπεραμέντο, το παράστημα και τη στεντόρεια φωνή του, τις παραινέσεις του που διανθίζονταν με λατινικά ρητά.

Στην είδηση του θανάτου του, τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου ΓΕΛ, πολλοί από τους οποίους υπήρξαν μαθητές του:

1. εκφράζουν τα θερμά τους  συλλυπητήρια στη σύζυγο, τα παιδιά και τους οικείους του εκλιπόντος.

2. αποφάσισαν να αφιερώσουν στη μνήμη του την Αίθουσα Προβολών – Πολλαπλών Χρήσεων του σχολείου μας (μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισής της).

                     Αγαπημένε μας συνάδελφε και δάσκαλε,

   Sit tibi terra levis (γαῖαν ἔχοις ἐλαφράν)