Ένα μεγάλο έργο, το “Χαλίκειο”, το κτήριο που θα στεγάσει υπηρεσίες του Νοσοκομείου και κυρίως τον Αξονικό Τομογράφο, είναι έτοιμο να παραδοθεί στην τοπική κοινωνία και να ενισχύσει την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας, ως μια σύγχρονη δομή, με άριστη λειτουργικότητα.

Ένα έργο που διεκπεραιώθηκε, από τις μελέτες μέχρι και την “τελευταία πινελιά”, αποκλειστικά με δαπάνες του Καλύμνιου Επιχειρηματία της Αυστραλίας, του συμπατριώτη μας Γιάννη Χαλίκου, που με τις δράσεις του είναι επί χρόνια αρωγός σε κάθε ανάγκη του νησιού, ενώ το Νοσοκομείο έχει δεχτεί πολλές φορές την έμπρακτη συμπαράστασή του, όπωςγια παράδειγμα η μονάδα παροχής οξυγόνου.

“Κόσμημα” για το “Βουβάλειο” Νοσοκομέιο και την Κάλυμνο, είναι το νέο αυτό κτήριο, που έχει φτιαχτεί με βάση τις απαιτούμενες προδιαγραφές, ώστε να υπηρετήσει τον σκοπό για τον οποίο κατασκεύαστηκε και σε κάθε βήμα της ολοκλήρωσής του, ήταν παρών ο Καλύμνιος ευεργέτης, αφού οι άνθρωποι του γραφείου του στην Κάλυμνο, βρίσκονταν σε κάθε στιγμή στο έργο, ώστε οι εργασίες να εξελίσσονται σύμφωνα με τις μελέτες.

Οι φωτογραφίες που μας παραχωρήθηκαν από το γραφείο του Γ. Χαλίκου, είναι χαρακτηριστικές της τελειότητας και της αισθητικής και αποτελούν μια νότα αισιοδοξίας για το νησί, αφού μέσα στις δύσκολες στιγμές που βιώνει λόγω της πανδημίας, η προσφορά αυτή του μεγάλου ευεργέτη, έρχεται να ενισχύσει το νοσηλευτικό ίδρυμα της Καλύμνου, που είχε δεχτεί τρομακτική πίεση όλο το προηγούμενο διάστημα.