Η έκρηξη των κρουσμάτων, έφερε πιο νωρίς τα μέτρα που είχαν προαποφασιστεί για τις 3 Ιανουαρίου, καθώς θα τεθούν σε εφαρμογή από αύριο Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου και στόχος κυρίως είναι η διασκέδαση, αφού θα απαγορεύεται η μουσική, οι όρθιοι, ωράριο μέχρι τα μεσάνυχτα και το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς μέχρι τις 02:00

“Ρεβεγιόν” … χωρίς μουσική αλλά μέχρι τις 02:00

Με τα νέα μέτρα θα υποδεχτούμε το 2022, καθώς η “Ο” και το χθεσινό “μαύρο” ρεκόρ των 22.000 κρουσμάτων ήταν φανερό πως θα οδηγούσε σε επίσπευση της εφαρμογής περιορισμών, με το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν κατ’ εξαίρεση να διαρκεί μέχρι τις 02:00, χωρίς όμως μουσική και μόνο με καθήμενους, ενώ για τις άλλες μέρες διασκέδαση και εστίαση θα μένουν ανοικτά μέχρι τα μεσάνυχτα, ενώ και σήμερα αναμένεται νέο θλιβερό ρεκόρ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πάνω από 30.000 κρούσματα.

Ειδικά για το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, ο Θ. Πλεύρης διευκρίνησε πως «Θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι μέσα στις απαγορεύσεις είναι και η απαγόρευση διενέργειας οποιασδήποτε εκδήλωσης/πάρτι είτε σε ιδιωτικό είτε σε δημόσιο χώρο που θα έχει τα χαρακτηριστικά οργανωμένου πάρτι ώστε να αποφευχθεί η μεταφορά της διασκέδασης σε άλλους χώρους», καθώς αναμένεται πως θα υπάρξουν “παρεκτροπές” τόσο σε σπίτια όσο και σε ανοικτούς χώρους.

Όλα τα μέτρα που θα ισχύουν από τις 6 το πρωί της Πέμπτης:

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας τύπου ffp2 ή ΚΝ95, ή διπλή μάσκα χειρουργική ή υφασμάτινη με σύσταση την υψηλής προστασίας, τόσο στα σούπερ μάρκετ όσο και στα μέσα μεταφοράς, αλλά και για το προσωπικό εστίασης. Σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας τύπου ffp2 ή ΚΝ95, όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

-Ωράριο στην εστίαση μέχρι τις 12, τραπέζια με μετρικές αποστάσεις έως 6 άτομα, απαγορεύεται για ορθίους. Στην αλλαγή του χρόνου τα μαγαζιά θα δουλέψουν ως τις 02.00, ενώ απαγορεύεται η μουσική για όσο θα ισχύουν τα νέα μέτρα.

-Οι αθλητικοί χώροι και τα γήπεδα θα λειτουργούν με 10% πληρότητα με ανώτατο όριο τα 1000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, θα γίνονται κεκλεισμένων.

-Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίων πασχόντων, επισκεπτήριο με PCR 48 ωρών και αυστηροποίηση επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία.

Τηλεργασία στο έως 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με κυλιόμενο ωράριο.

-Αναφορικά με τα σχολεία και τον τρόπο λειτουργίας, η συζήτηση θα λήξει την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο δεν θα πραγματοποιηθούν σχολικές εκδρομές.