Η Πολιτιστική Ομάδα «Αρχιπέλαγος» ξεκίνησε τις δράσεις της νέας χρονιάς, με την παρουσίαση του αφιερώματος «Το τελευταίο ταξίδι του Θ/Κ Γ. Αβέρωφ στα Δωδεκάνησα», στην έδρα της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων

Ακολουθεί το δ.τ. της Ομάδας «Αρχιπέλαγος» και το φωτογραφικό υλικό που παραχωρήθηκε από τα ιδρυτικά μέλη, Νίκο Παπαδόπουλο και Ευδοκία Βουβάλη, τους οποίους ευχαριστούμε για την συνεχή ενημέρωση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την πρώτη για την καινούργια χρονιά και δεύτερη για την εκπαιδευτική χρονιά της Σχολής παρουσίαση του αφιερώματός μας με τίτλο “Το τελευταίο ταξίδι του Θ/Κ Γ. Αβέρωφ στα Δωδεκάνησα”, ολοκληρώθηκε σήμερα ο κύκλος των επιμορφωτικών παρουσιάσεων στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων .
Την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022, τα ιδρυτικά μέλη της Πολιτιστικής Ομάδας “Αρχιπέλαγος” κ.κ. Ευδοκία Βουβάλη και Νίκος Παπαδόπουλος, επισκέφθηκαν την Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, στο πλαίσιο της πολυετούς συνεργασίας μας με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ). που επικεντρώνεται στις εκπαιδευτικές/επιμορφωτικές παρουσιάσεις στις Σχολές του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ). Μας υποδέχθηκε ο Διευθυντής Ναυτικής Εκπαίδευσης, Πλοίαρχος κ. Πατσάκης Νικόλαος (ΠΝ).
Λόγω των υπαρχουσών υγειονομικών συνθηκών, η παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τροπαίων της Σχολής, “φιλοξένησε” ένα μέρος των σπουδαστών-Δοκίμων, ενώ οι υπόλοιποι την παρακολούθησαν  “απομεμακρυσμένα” (remotedly) με χρήση τηλεματικής.
Τίτλος και θέμα της παρουσίασης “Το τελευταίο ταξίδι του Θ/Κ Αβέρωφ στα Δωδεκάνησα”, που πραγματοποιήθηκε τον Μάϊο του 1945, λίγες μόνο μέρες μετά την απελευθέρωση των Δωδεκανήσων από την Γερμανική κατοχή, το οποίο στην πράξη ήταν ο “αρραβώνας” των Δωδεκανήσων με την μητέρα Ελλάδα, και επισφράγισε την κατοπινή Ενσωμάτωσή τους στον εθνικό κορμό, δυο χρόνια αργότερα !
Μετά το πέρας της παρουσίασης, ο εκπρόσωπος του Διοικητή της Σχολής Υποναυάρχου κ. ΚαλογερόπουλουΔιευθυντής Σπουδών Πλοίαρχος κ. Τζάνος Π.(ΠΝ), ευχαρίστησε την Πολιτιστική Ομάδα “Αρχιπέλαγος” για το έργο της και επέδωσε αναμνηστική τιμητική πλακέτα της Σχολής.