Μετά από την τιμητική πρόσκληση της AHEPΑ-τμήμα Ρόδου HJ-33, στο πλαίσιο των δράσεών μας για τα 75 χρόνια από την ύψωση της Ελληνικής σημαίας στα Δωδεκάνησα, η Πολιτιστική Ομάδα “Αρχιπέλαγος” θα παρουσιάσει το αφιέρωμα με τίτλο “Το τελευταίο ταξίδι του Θ/Κ Αβέρωφ στα Δωδεκάνησα” στην Ρόδο και την Σύμη*

Στις 13 Μαΐου,στην Σύμη, το νησί στο οποίο υπογράφηκε στις 8 Μαΐου 1945 η παράδοση των Γερμανών στους συμμάχους, θα γίνει η πρώτη παρουσίαση του αφιερώματος.
Στις 15 Μαΐου, επετειακή ημερομηνία κατά την οποία κατέπλευσε το 1945 το Θ/Κ  Γεώργιος Αβέρωφ στην Ρόδο, θα γίνει η δεύτερη παρουσίαση του αφιερώματός μας, στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης της Ρόδου – Νέα Πτέρυγα Νεστορίδειου Μελάθρου.
Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις είναι μια συνεργασία της Πολιτιστικής Ομάδας “Αρχιπέλαγος” με τον Ομογενειακή οργάνωση AHEPA – Τμήμα Ρόδου HJ-33,  το ΚΕΚ  Γεώργιος Γεννηματάς της Περ. Ν. Αιγαίου, το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου και την Δωδεκανησιακή Μέλισσα.

Σημείωση : Η παρουσίαση στην Σύμη, θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την διεύθυνση της  Β’ βάθμιας εκπαίδευσης σε μαθητές.