Ο “συνήθης ύποπτος” των τελευταίων 20 περίπου χρόνων (με διετή διακοπή λόγω πανδημίας) Γιώργος Κορομηλάς, βρέθηκε στην Κάλυμνο για 19η συνεχή φορά, στο πρώτο διά ζώσης σεμινάριο που διοργανώνει μετά την πανδημία, ώστε ως εισηγητής να επιμορφώσει τους Λογιστές της Επαρχίας, που καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν χιλιάδες προκλήσεις, ειδικά την περίοδο του κορωνοϊού, με καθημερινό καταιγισμό μέτρων και ερμηνείες εγκυκλίων, νόμων και αποφάσεων.

Ο οικονομολόγος και Πρόεδρος του ΙΟΦΜ Γ. Κορομηλάς, παρουσίασε τις πολύπλοκες φορολογικές αλλαγές και ιδιαίτερα αυτές που αφορούν την “διασύνδεση” των επιχειρήσεων με την ΑΑΔΕ (my data), που αφορά την εφαρμογή των Ηλεκτρονικών Βιβλίων και καθιστά υποχρεωτική την ηλεκτρονική διαβίβαση δεδομένων στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με σκοπό την online απεικόνιση του ετήσιου λογιστικού και φορολογικού αποτελέσματος αλλά και των υποχρεώσεών τους για απόδοση ΦΠΑ, παρακρατούμενων φόρων, λοιπών τελών και φορολογιών.

Όλα αυτά τα νέα δεδομένα και τις απορίες των λογιστών, ανέλαβε να διελευκάνει ο Γιώργος Κορομηλάς, ενώ παρέστη και στην κοπή της πίτας του Συλλόγου, αλλά και στην τιμητική αναγνώριση της 25χρονης προσφοράς στον πρώην πρόεδρο και σημερινό Έπαρχο Μανώλη Μουσελλή, ο οποίος παρέλαβε από το νέο ΔΣ και τον σημερινό πρόεδρο Αντ. Κοπανέζο την αναμνηστική πλακέτα του ΣΛΕΚ

Οι Λογιστές της Καλύμνου, κατάφεραν μέσα σε ιδιαίτερες συνθήκες να πετύχουν μια άψογη διοργάνωση, στον χώρο του Επιμελητηρίου, με την απαραίτητη τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων για την αποφυγή διάδοσης της νόσου.