Για πρώτη φορά θα παρουσιασθούν τα επταθέσια mini bus της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, id buzz, αλλά και το ηλεκτρικό ασθενοφόρο που θα γίνει δωρεά στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της Αστυπάλαιας

Στην Αστυπάλαια θα βρεθεί την επόμενη Πέμπτη 2 Ιουνίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για το πρόγραμμα της ηλεκτροκίνησης στο νησί, «Αστυπάλαια: Έξυπνο και αειφόρο νησί» με τη συνδρομή του Volkswagen Group, συνοδευόμενος από αρκετά μέλη της Κυβέρνησης, τον Πρόεδρο της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, τους Βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο.

της Νατάσας Παμπρή

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Real Voice, τον κ. Μητσοτάκη θα συνοδεύουν οι υπουργοί Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, Μεταφορών και Επικοινωνιών Κώστας Καραμανλής, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου και πιθανόν ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και οι κυβερνητικοί βουλευτές του νομού Μάνος Κόνσολας, Βασίλης Υψηλάντης, Γιάννης Παππάς και Μίκα Ιατρίδη.

Ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας Νίκος Κομηνέας δήλωσε στον Real Voice χθες ότι απομένουν οι τελευταίες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της επισκέψεως του Πρωθυπουργού, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα εγκαινιάσει τη νέα φάση των ηλεκτρικών δημοτικών συγκοινωνιών, με τα μικρά ηλεκτρικά van στο πλαίσιο του πρωτοποριακού περιβαλλοντικού προγράμματος που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο και θα μετατρέψει το πανέμορφο νησί της Δωδεκανήσου σε «πράσινο», χρησιμοποιώντας μόνο ηλιακή ενεργεία.

Ο Πρωθυπουργός θα φθάσει το πρωί της Πέμπτης με πτήση από την Αθήνα στην Αστυπάλαια και ο ο Πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen θα επισκεφθεί το νησί με ιδιωτικό αεροσκάφος.

Μάλιστα για πρώτη φορά θα παρουσιασθούν τα επταθέσια mini bus της αυτοκινητοβιομηχανίας, id buzz, αλλά και το ηλεκτρικό ασθενοφόρο που θα γίνει δωρεά στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της Αστυπάλαιας.

Τα mini bus θα κυκλοφορήσουν τον επόμενο χρόνο στο νησί, το 2023, και θα αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα της δημοτικής συγκοινωνίας. Το τρέχον σύστημα μεταφορών, δηλαδή, θα αντικαταστήσει η χρήση ηλεκτρικών οχημάτων με την παράλληλη παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας.

Αμέσως μετά την press conference θα αποδοθούν τιμητικές πλακέτες από τον Δήμαρχο κ. Κομηνέα στους εκλεκτούς προσκεκλημένους, ενώ αργά το απόγευμα θα δοθεί δείπνο προς τιμήν των παρευρισκομένων στην πλατεία της Χώρας. 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσει από το νησί στις 8 το βράδυ.

realvoice995.gr