Την κάθοδό του στις Δημοτικές Εκλογές, ως υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου, ανακοίνωσε ο Βάϊος Καλοπήτας και η δημοτική κίνηση στην οποία ηγείται φέρει την ονομασία «Μαζί για τη Ρόδο», το μέλος της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, ενώ είχε ανακοινωθεί πριν λίγους μήνες ως ένας από τους υποψηφίους του κόμματος στο ψηφοδέλτιο Δωδεκανήσου.

Ο Βάιος Καλοπήτας, την περασμένη Παρασκευή έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση της υποψηφιότητας του, που υπογράφεται και από μερικά πρόσωπα, που πιθανόν θα αποτελούν τον “πυρήνα” της νέας δημοτικής κίνησης, ενώ είναι άγνωστο ποια θα είναι η επίσημη θέση του κόμματος αλλά και η αντίδραση των Κουσουρνα και Χατζηδιάκου, καθώς είναι γνωστό ότι ανακοινώθηκε η ένωση των παρατάξεων τους και μάλιστα είχαν γίνει γνωστά τα ονόματα, που ήταν επικρατέστερα για την ηγεσία της νέας πλέον παράταξης. Μια πιθανή αντίδραση και πολυδιάσπαση των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ στη Ρόδο, φυσικά θα αποτελεί μια “ανάσα” για τον σημερινό Δήμαρχο και εκ νέου διεκδικητή, στην πορεία για τις εκλογές του Οκτωβρίου.

Ο Βάιος Καλοπήτας, γεννήθηκε το 1984 και είναι μηχανικός Περιβάλλοντος της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου Θράκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Από το 2009 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο τεχνικό μελετητικό γραφείο που διατηρεί και εδρεύει στη Ρόδο.