Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής

Ένας χώρος πολιτισμού, το Ανοικτό Θέατρο Χώρας, είναι αφημένο στο έλεος της αδιαφορίας και των καθημερινών βανδαλισμών, με την εικόνα που παρουσιάζει να χαρακτηρίζεται άθλια και η εγκατάλειψη να κυριαρχεί παντού.

Απανωτά είναι τα ρεπορτάζ του Παλμού της Καλύμνου στο χώρο, με τις εικόνες να μην δείχνουν κάποια βελτίωση, παρά τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλουν ο πρόεδρος και τα μέλη του Περιφερειακού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού Καλύμνου, που στεγάζονται εκεί, οι οποίοι καταβάλλουν συνεχώς προσπάθειες και τακτικούς καθαρισμούς, όμως η απουσία συνεχών παρεμβάσεων και φύλαξης και οι διαθέσεις όσων στην κυριολεξία “βανδαλίζουν” τον χωρο, δημιουργούν μια καθημερινή εικόνα που προκαλεί αγανάκτηση και απογοήτευση.

Αυτή την εικόνα μεταφέρει στο φακό του Παλμού της Καλύμνου, ο πρόεδρος του Περ. Τμήματος Καλύμνου του ΕΕΣ, Σκεύος Ζεμπιλλάς, που βρίσκεται σχεδόν καθημερινά στον χώρο και είναι έντονη η απογόητευσή του για τις εικόνες που αντικρύζει κάθε φορά, αφού είναι αρκετές λίγες ημέρες για να μεταβληθεί το θεατράκι σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο.

Το ρεπορτάζ ολοκληρώνεται με σκηνές από τους χώρους με σπασμένες πόρτες, κατεστραμμένες τουαλέτες και περιμάντρωση αλλά και από την παιδική χαρά που είναι εγκατεστημένη δίπλα στον χώρο του θεάτρου, που και αυτή είναι στο έλεος της αδιαφορίας και της καταστροφικής μανίας, αφού παραμένει αφύλακτη, όπως και οι άλλες 4 που έχουν εγκατασταθεί σε διάφορα σημεία του νησιού, παρόλο που υπάρχει πλέον ο κανονισμός λειτουργίας και είναι άγνωστος ο λόγος που παρουσιάζουν αυτή την εικόνα.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος