Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο απινιδωτών στην Κάλυμνο, τόνισε ο Έπαρχος, κατά την παρουσίαση της τοποθέτησης ενός εξωτερικού απινιδωτή στην είσοδο του Επαρχείου.

Μια δωρεά ενός επιχειρηματία της Καλύμνου και συγκεκριμένα του Δρόσου Κλειδαρά, είναι ο εξωτερικός απινιδωτής που τοποθετήθηκε ήδη στην είσοδο του Επαρχείου, ώστε να καλύπτει όλη την Πλατεία, το πιο πολυσύχναστο σημείο του νησιού, όπως ανέφερε ο Έπαρχος, Μανώλης Μουσελλής. Μια δράση, που εκτός τον χορηγό, είχε και την ανταπόκριση του Νοσοκομείου Καλύμνου, καθώς με πρωτοβουλία του διοικητή, Νίκου Φανιού, διατέθηκε υπάλληλος της τεχνικής υπηρεσίας του ιδρύματος για την τοποθέτηση και ρύθμιση του εξοπλισμού, όπως και του ΕΚΑΒ Καλύμνου, το οποίο θα αναλάβει την εκπαίδευση όσων θα χειρίζονται τον απινιδωτή, του οποίου έγινε μια σύντομη παρουσίαση από τον Αντρέα Λεβαντή, στέλεχος του ΕΚΑΒ και πρόεδρο της πανελλήνιας ένωσης επικουρικών υπαλλήλων ΕΚΑΒ.

Ο επόμενος στόχος, όπως ανέφερε ο Έπαρχος, είναι η τοποθέτηση ενός απινιδωτή στους απομακρυσμένους οικισμούς Αργινώντα, Σκάλια και Εμπορείο, στους οποίους η προσέγγιση της πρώτης βοήθειας από το ΕΚΑΒ σε έκτακτο περιστατικό χρειάζεται περισσότερο χρόνο.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Aκολουθεί η ευχαριστήρια επιστολή του Επάρχου προς τον δωρητή του απινιδωτή:

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά απινιδωτή

         Aγαπητέ   κ. Κλειδαρά,

        Αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω θερμά ,  για την ευγενική  προσφορά σας προς το Επαρχείο και προς τους συμπολίτες μας. Σας ενημερώνω ότι ο απινιδωτής που μας δωρίσατε  τοποθετήθηκε στην πρόσοψη του Επαρχείου μας και θα είναι διαθέσιμος όλο το εικοσιτετράωρο στους συμπολίτες μας, εφόσον παραστεί ανάγκη, να τον χρησιμοποιήσουν. 

       Σας ευχαριστούμε  και σας συγχαίρουμε για την κοινωνική σας ευαισθησία . Ευχόμαστε σε σας και την οικογένεια σας  υγεία , ευτυχία και  επαγγελματική πρόοδο.

                                              Με εκτίμηση 

                                     Ο Έπαρχος Π.Ε. Καλύμνου