Κατάμεστη ήταν η αίθουσα στην πολιτική εκδήλωση γυναικών που πραγματοποίησε στη Ρόδο, η υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, Ελευθερία Φτακλάκη, το βράδυ της Παρασκευής, ενόψει των επικείμενων εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου.

Φανερά συγκινημένη η Ελευθερία Φτακλάκη για την εντυπωσιακή προσέλευση των γυναικών, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της, ζήτησε από όλες τις παριστάμενες να συστρατευθούν στον κοινό αγώνα για την υποψηφιότητά της, αλλά και τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, σε αυτή την κρίσιμη εκλογική συγκυρία. Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε μέσα σε θερμό κλίμα, με θεματική «Οι Γυναίκες της Δωδεκανήσου συν-πράττουν Σήμερα και συν- διαμορφώνουν το Αύριο», είχε σκοπό να αναδείξει τα πρόσωπα της γυναίκας και τους πολλαπλούς ρόλους της στην κοινωνία, στην πολιτική, αλλά και να τονίσει ότι οι γυναίκες αποτελούν σύμβολα αξιοπρέπειας, δύναμης και αδιάκοπου αγώνα.

Η υποψήφια Βουλευτής παρουσίασε τις θέσεις και τις προτάσεις της κι επικεντρώθηκε στις ανάγκες της Δωδεκανήσιας γυναίκας, της κάθε νησιώτισσας που βιώνει πολλαπλές προκλήσεις, αλλά ταυτόχρονα και αποκλεισμούς, και στην  ανάγκη οικοδόμησης µιας κοινωνίας ίσων ευκαιριών, µε δικαιοσύνη, συµµετοχικότητα και σεβασμό μέσα από στοχευμένες νησιωτικές πολιτικές.

Την κα Φτακλάκη προλόγισαν η δημοσιογράφος Νατάσα Παμπρή και η διδάκτωρ Εκπαιδευτικής Πολιτικής Ευαγγελία Παυλούς, οι οποίες μίλησαν για την προσωπικότητά της, την πολιτική της πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δίνοντας έμφαση στον τομέα της Νησιωτικότητας. Στην εκδήλωση με «άρωμα γυναίκας» παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Χαρούλα Γιασιράνη, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου Μάνθα Ζιώγου, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΚΕΚ «Γ. Γεννηματάς» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Βάνα Αγγελοπούλου-Μανωλάκη, η Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου της ΝΔ Έφη Χαραλαμποπούλου, η Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Δωδεκανήσου Βιβή Παπαδοπούλου, η Τάση Χατζημάρκου σύζυγος του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, η Λη Μηναίδη, μέλος της Γραμματείας του Οργανισμού Πόλεων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς κ.α.Φωτογραφίες: Γιάννης Μαρκαντώνης