Η παράταξη “Η Κάλυμνος ΑλλάΖΕΙ”, με επικεφαλής τον Γιώργο Μαύρο, καταθέτει πρόταση συζήτησης για την ενδιάμεση λύση, δηλαδή την εγκατάσταση και λειτουργία του “Δεματοποιητή”, ώστε να σταματήσει να λειτουργεί η Χωματερή, προτρέποντας τον Δήμαρχο να φέρει προς συζήτηση το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε τακτική συνέλευση, τονίζοντας πως πρέπει “να επιτευχθεί ένας σωστός προγραμματισμός για να λυθεί δια παντός το θέμα της Χωματερής”.

Η παράταξη με τη σημερινή της παρέμβαση και δεδομένου του επείγοντος του θέματος, επισημαίνει πως αν ο Δήμαρχος δεν συγκαλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα, όπως είχε δεσμευτεί, θα αναλάβει πρωτοβουλία για να συγκληθεί το σώμα, σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους συμβούλους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
«Η Κάλυμνος αλλάΖΕΙ»

Τηλ. Επικοινωνίας: 6934678327

email: kalymnos.allazei@gmail.com

Κάλυμνος, 21/10/2022

Θέμα: «Πρόταση συζήτησης για ενδιάμεση λύση»

Κ. Δήμαρχε,

έχουν περάσει δύο εβδομάδες από την συνεδρίαση στην οποία φέρατε το θέμα περί μίσθωσης χώρου ακινήτου. Οι αντιπολιτεύσεις είχαμε ομόφωνα συμφωνήσει πως ένα τέτοιο θέμα χρήζει ουσιαστικής συζήτησης (κάτι το οποίο δεν είναι δυνατόν να γίνει στα πλαίσια έκτακτης συνεδρίασης και με τον τρόπο που το φέρατε), έτσι ώστε να επιτευχθεί ένας σωστός προγραμματισμός για να λυθεί δια παντός το θέμα της Χωματερής. Με την σειρά σας εσείς δεσμευτήκατε πως, μετά την επιστροφή σας από την επίσκεψη στην Αθήνα (τα αποτελέσματα της οποίας ποτέ δεν δημοσιεύσατε στον Καλυμνιακό λαό, στον οποίο είστε υπόλογος) θα συζητηθεί το θέμα ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου. Από τότε δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από μεριάς σας για σύγκληση συνεδρίασης, ενώ τυχόν ενέργειες γίνονται μονομερώς από εσάς ή κατόπιν συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής (στην οποία έχετε πλειοψηφία).

Σας προτρέπουμε όπως πραγματοποιήσετε την δέσμευση σας ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να φέρετε το θέμα προς ουσιαστική συζήτηση, εντός των προσεχών ημερών. Το θέμα χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, σωστού προγραμματισμού και μελετημένης στρατηγικής ώστε να δρομολογηθεί η ουσιαστική λύση. Σε αντίθετη περίπτωση, εκμεταλλευόμενοι την δυνατότητα που μας προσφέρει ο νόμος (ν. 3852/2010 αρ.67 παρ.2) θα αναλάβουμε την πρωτοβουλία, και θα απευθυνθούμε με άλλο αίτημα προς τους υπόλοιπους Δημοτικούς Συμβούλους, ώστε να φέρουμε το θέμα για συζήτηση. Ο καθένας μας άλλωστε πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

                                                                             Μετά τιμής

                                                                                       για την Παράταξη

                                                                                          Ο επικεφαλής

                                                                                        ΜΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ