Η Ι. Μητρόπολη, ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 7 Απριλίου στις 2:00 μ.μ. θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία για τον ιερέα, π. Ιωακείμ Μεϊμάρη, στην εκκλησία της Αναστάσεως, χοροστατούντος του Μητροπολίτη και όλου του Ι. Κλήρου του νησιού.

Η σορός του αείμνηστου παπά Μεϊμάρη, όπως τον ήξεραν όλοι στην Κάλυμνο, θα βρίσκεται στην εκκλησία, στην οποία υπηρέτησε για περισσότερα από 50 χρόνια, στις 08:30 το πρωί της Παρασκευής.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ι. Μητρόπολης:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ ΕΞΟΔΙΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑΣ ΙΕΡΕΩΣ π. ΙΩΑΚΕΙΜ ΜΕΪΜΑΡΗ

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως ανακοινούται, ότι η σωρός του αειμνήστου ιερέως π. Ιωακείμ Μεϊμάρη, θα ευρίσκεται στην Κάλυμνο την πρωΐαν της Παρασκευής 7/4/2023 και ώρα 01:20 πρωϊνή, στον λιμένα της Καλύμνου.

Εκεί θα ευρίσκονται οι ιερείς, με ιερό σταυρό και επιτραχήλιο, ο π. Ισίδωρος Γλυνάτσης και ο π. Σταύρος Μάρθας, οι οποίοι θα συνοδεύσουν το σκήνος εις το νεκροτομείον δια την σχετική τακτοποίησιν.

Περί ώρας 8:30΄ πρωϊνήν, θα μεταφερθεί εις τον Ιερόν Ναόν Αναστάσεως του Κυρίου, ένθα θα τεθεί εις προσκύνησιν.

Ο Μητροπολίτης θα τελέσει Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία, και στο τέλος θα τελέσει Τρισάγιον προ του σκηνώματος του αειμνήστου ιερέως.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί περί ώραν 2:00΄μ.μ., χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου και σύμπαντος του Ιερού Κλήρου της νήσου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως