Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής

Ο συμπατριώτης μας από Δανία (Κομπεγχάγη) Μικές Ρήγας, μετά τις πρόσφατες αρνητικές εξελίξεις για την ΑΝΕΚ, ως ενεργός πολίτης και υπέρμαχος των συμφερόντων της ιδιαίτερής του πατρίδας, της Καλύμνου, έστειλε επιστολή στον λογαριασμό του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ζητώντας “μια δίκαιη και ορθή κρίση” σε σχέση με την “έκπτωση” της εταιρείας από τον διαγωνισμό για τις δρομολογιακές γραμμές.

Ακολουθεί η επιστολή του Μικέ Ρήγα, όπως αυτή στάλθηκε στον πρωθυπουργό:

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Αγαπητέ κ. Μητσοτάκη

Κατάγομαι από την Κάλυμνο και διαμένω στην Κοπεγχάγη, Δανία τα τελευταία 39 χρόνια.  Δεν ήμουν ποτέ ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας αλλά δεν μπορώ να αγνοήσω το έργο που έχετε επιτελέσει τα τελευταία 4 χρόνια. Εξωτερική πολιτική που μας κάνει υπερήφανους που είμαστε Έλληνες, πολιτικό θάρρος και ειλικρίνεια να παραδεχτείτε τις αστοχίες της κυβέρνησης σας, ασυνήθιστο και πρωτόγνωρο στην Ελληνική πολιτική ζωή! Ένας δύσκολος αγώνας για αλλαγές στην δημόσια διοίκηση και σεβασμό σε νόμους και θεσμούς.
Γνωρίζω ότι πιστεύεται στην αμεσότητα του Δημοκρατικού πολιτεύματος και για αυτό απευθύνομαι σε εσάς προσωπικά. Στο νησί υπάρχει μια εταιρεία λαϊκής βάσης, ΑΝΕΚ που έχει πολλές θέσεις εργασίας, πολύτιμες στα ακριτικά μας νησιά. Προ ημερών (9 Μαρτίου) έγινε πρόσκληση για συμμετοχή στον διαγωνισμό για τις γραμμές του Βορείου συγκροτήματος Δωδεκανήσου από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) και η αίτηση της ΑΝΕΚ αποκλείστηκε γιατί ένα πιστοποιητικό ασφάλειας δεν κατατέθηκε εμπρόθεσμα. Σοβαρή και απαράδεκτη αστοχία της διοίκησης της εταιρείας. Στην συνεδρίαση του ΣΑΣ της 16ης Μαρτίου προτείνεται στον Υπουργό νέα προκήρυξη με νέες προδιαγραφές του πλοίου που θα μπορεί να λάβει μέρος στον διαγωνισμό ( μήκος 8,5 μέτρα μεγαλύτερο του πλοίου της ΑΝΕΚ και 200τμ μεγαλύτερο γκαράζ) φωτογραφίζοντας αποκλεισμό ενός αξιόπλοου πλοίου (Νήσος Κάλυμνος) που υπηρέτησε πιστά αυτήν την γραμμή για 35 χρόνια.
Δεν ζητάμε χάρη ούτε ρουσφέτι, είμαστε ένας υπερήφανος λαός που φυλάει Θερμοπύλες και ποτέ δεν θα γονατίσουμε σε κανέναν, όμως ζητάμε από εσάς μια δίκαιη και ορθή κρίση που να μάς δώσει αυτό που αξίζουμε, τίποτα περισσότερο ή λιγότερο.

Με τιμή

Μικές Β. Ρήγας

Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος