Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση, η   Εθελοντική Υπερδράση υποβρύχιου και παράκτιου καθαρισμού της παραλιακής ζώνης της Πόθιας, θα γίνει τελικά μόνο την Κυριακή 5 Ιουνίου (όχι και το Σάββατο 4 Ιουνίου, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί).

Σημεία συνάντησης θα είναι: 1) Το άγαλμα του Σφουγγαρά που θα συγκεντρωθούν οι ελεύθεροι δύτες με συντονιστή τον Πρωτέα Ναυταθλητικό Όμιλο Καλύμνου 2) Η αποθήκη του Μανώλη του Μακρυλλού στην παραλία Βουβάλη που θα συγκεντρωθούν οι αυτόνομοι δύτες με συντονιστή τον σύλλογο γυναικών αυτοδυτών.

Η δράση θα ξεκινήσει 10:00 και θα έχει διάρκεια τουλάχιστον 3 ώρες και θα συνεχιστεί όσο αντέχουν οι εθελοντές. Και στα 2 σημεία θα χρειαστούν εθελοντές τόσο εντός όσο και εκτός νερού. Οι εθελοντές εκτός νερού να έρθουν με αθλητική εμφάνιση, αθλητικά παπούτσια, νερό, καπέλο, αντιηλιακό και γάντια πολλαπλών χρήσεων. Όσοι επιθυμούν να βουτήξουν με ελεύθερη κατάδυση να φέρουν στολή, βάρη, πέδιλα, μάσκα, αναπνευστήρα, γάντια, σημαδούρα, διχτάκι για τα ευρήματα και νερό. Οι δύτες που επιθυμούν να βουτήξουν ας βρισκόταν 20 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης για την ενημέρωση σχετικά με την βουτιά από τους υπεύθυνους του κάθε πόστου.