Ο Ιατρικός Σύλλογος Π..Ε. Καλύμνου “Σκεύος Ζερβός”, με ανακοίνωση του καταδικάζει την λεκτική και σωματική βία που ασκήθηκε σε βάρος γιατρού του Νοσοκομείου Λέρου, από συγγενείς ασθενούς και στηρίζει τον συνάδελφό τους.

Ακολουθεί το δ.τ. του ΙΣΕΚ:

Κάλυμνος 01/10/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Χθες αργά το βράδυ ενημερωθήκαμε από μέλος του Δ.Σ. που βρίσκεται στη Λέρο, ότι προ ολίγων ημερών έγινε ένα θλιβερό συμβάν στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου, όπου συγγενείς ενός νεαρού πολυτραυματία άσκησαν λεκτική και σωματική βία κατά διακεκριμένου χειρουργού, ο οποίος έχει υπηρετήσει στο N.H.S. της                         Μ. Βρετανίας και υπηρετεί στο Ε.Σ.Υ. της Ελλάδας.

  Ο Ι.Σ.Ε.Κ. καταδικάζει απερίφραστα τις έκνομες αυτές πράξεις βίας, από όπου κι αν προέρχονται, κατά των λειτουργών υγείας και στηρίζει τον συγκεκριμένο ιατρό.

   Ο Ι.Σ.Ε.Κ. μη γνωρίζοντας για τις πράξεις βίας, όταν του ζητήθηκε από συγγενή του νεαρού πολυτραυματία η βοήθεια του ούτως ώστε να διακομιστεί άμεσα σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας, ήταν παρών και πρώτος έδωσε τις κατευθυντήριες γραμμές ούτως ώστε να γίνει άμεσα η διακομιδή.

   Ευχόμαστε όλοι η περιπέτεια αυτού του νέου ατόμου να έχει αίσιο τέλος και να επιστρέψει στη Λέρο υγιής.    

Για τον Ι.Σ.Ε.Κ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΥΡΟΣ