Με παρέμβαση του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας ζητά την επιτάχυνση των διαδικασιών για το άνοιγμα του προγράμματος «Εξοικονομώ-Επιχειρώ», που στοχεύει στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων και καταλυμάτων.

Συγκεκριμένα, θα επιδοτούνται έργα ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας από 50.000 € έως και 500.000 και με την προϋπόθεση η δυναμικότητα του τουριστικού καταλύματος να μην ξεπερνά τις 100 κλίνες.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι μεγάλη πλειοψηφία των μικρών τουριστικών καταλυμάτων  είναι κτίρια που χρήζουν γενικότερης αναβάθμισης και η ενεργοποίηση του προγράμματος αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία, αφού τα  μικρά τουριστικά καταλύματα θα μπορούν να επιδοτηθούν για δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε συστήματα φωτισμού, θέρμανσης, ψύξης και αερισμού χώρων αλλά και για την εγκατάσταση συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Τονίζει ότι με αυτό το τρόπο οι μικρές τουριστικές επιχειρήσεις θα θα ενισχύσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα αλλά κυρίως θα μειώσουν το ενεργειακό του κόστος.