Η Κάλυμνος έδωσε το στίγμα της στον εορτασμό των Θεοφανείων, στο μακρινό “Καλύμνικο Χωριό”, στο Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα των ΗΠΑ.

Η ημέρα των Θεοφανείων στο Τάρπον Σπρινγκς, εορτάζεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα κάθε χρόνο και συρρέουν χιλιάδες από όλη την Αμερική, για να παρακολουθήσουν τον Αγιασμό των Υδάτων, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα που δίνει στην ημέρα η Ελληνική παροικία, με πρωταγωνιστές πάντα τους Καλύμνιους, που από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, βρέθηκαν στον μακρινό αυτό τόπο, ασχολούμενοι με την πανάρχαια τέχνη τους, τη σπογγαλιεία, με τον εορτασμό να αποκτά ιδιαίτερη λαμπρότητα και φήμη, επί των ημερών της Δημαρχίας του Καλύμνιου Χρυσοστόμου (Κρις) Αλαχούζου.

Σήμερα στις εορταστικές εκδηλώσεις, συμμετείχε και πρωτοστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος, και το παρών έδωσε ο προσωπικός φίλος του μακαριωτάτου και τ. Δήμαρχος της πόλης, Χρυσόστομος Αλαχούζος, που δεν μπορούσε να λείψει από τον τόπο που υπηρέτησε για δύο συνεχείς θητείες μια τέτοια ημέρα, αν και τελευταία διαμένει μεγάλο διάστημα στην ιδιαίτερη του πατρίδα, την Κάλυμνο. Όμως στον εορτασμό βρέθηκε και ένας άλλος Καλύμνιος, που υπηρετεί την υπόθεση της ομογένειας, ο πρόεδρος των Καλυμνίων Αττικής, Δημήτρης Καλικάντζαρος, που παρέδωσε στον Αρχιεπίσκοπο, λάδι, μια εικόνα και ένα ιδιαίτερο δώρο, ένα αγαλματίδιο του προστάτη της Καλύμνου, του Αγίου Σάββα. Παρών ήταν επίσης και ο πρόεδρος των παροικιακών συλλόγων Αμερικής, ο Νίκος Καλουρής και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι από Καλύμνικους συλλόγους διαφόρων πολιτειών των ΗΠΑ.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video