Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, οι γετονικοί Λειψοί, με τον αεικίνητο Δήμαρχο, κατάφεραν να δρομολογήσουν την κατασκευή του νέου λιμανιού στο νησί, το οποίο θα δώσει μια ακόμη ώθηση στην ταχύτατη ανάπτυξη που ακολουθεί εδώ και χρόνια “ο μικρός” Δήμος, ενώ στην Κάλυμνο χρειάζονται πάνω από 16 χρόνια για να προχωρήσουν οι μελέτες για το λιμάνι “στον έξω μόλο”, με τα δρομολόγια να παραμένουν σε επίπεδο άγονης γραμμής για την πρωτεύουσα της Επαρχίας, με τις επιπτώσεις στην ανάπτυξη να είναι γνωστές.

Επαφές είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Λειψών, Φώτης Μάγγος και συγκεκριμένα στην Διεύθυνση Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών με το διευθυντή κ Θεόδωρο Τσουκαλά, για το θέμα του νέου λιμανιού του νησιού, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες εντός του 2022.

Ένα έργο προϋπολογισμού 4 εκ. ευρώ αναμένεται να ξεκινήσει στο “μικρό” νησί των Λειψών, όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Φώτης Μάγγος, καθώς η οριστική του μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του προσεχούς διμήνου και η δημοπράτηση του έργου υπολογίζεται τον Ιούνιο, με την έναρξη κατασκευής του έργου να προσδιορίζεται εντός του τρέχοντος έτους.