Την πρόταση του Σάκη Χούλλη, επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” υποστήριξε σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου, για μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ τον Πρόεδρο του Σωματείου Υδραυλικών Καλύμνου, Γιάννη Μπιλλήρη, ως αντιπρόταση στην επιλογή του Γιώργου Θανάτση που έγινε από την Δημοτική Αρχή.

Με 13 ψήφους από την αντιπολίτευση, ο Γιάννης Μπιλλήρης θα αναπληρώσει την μια από τις 2 θέσεις στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, σε σχέση με την εκπροσώπηση των δημοτών στο συμβούλιο, ενώ στην δεύτερη θα είναι η Μαρία Τρουμουλιάρη, ειδική σύμβουλος του Δημάρχου, για την οποία δεν υπήρξε αντιπρόταση, κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο πινάκιο του οποίου περιλαμβάνονταν και η πλήρωση 2 θέσεων του Δ.Σ. της δημοτικής επιχείρησης.

Βέβαια την απόφαση, όπως έγινε γνωστό από τα όσα αναφέρθηκαν, θα προσβάλει στην αποκεντρωμένη διοίκηση η Δημοτική Αρχή, καθώς ισχυρίζεται πως τίθεται θέμα εκπροσώπησης της στο Δ.Σ. ως πλειοψηφία. Παρόλα αυτά, το γεγονός είναι πως η Δημοτική Αρχή του Δημήτρη Διακομιχάλη, μέχρι την λήξη της θητείας της, θα αντιμετωπίζει συνέχεια θέματα λόγω έλλειψης πλειοψηφίας.