Σύσκεψη συγκάλεσε ο Έπαρχος Καλύμνου, παρουσία του Δημάρχου, του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου και του Προέδρου και του  ΔΣ των Λογιστών, ώστε να υπάρχει «κοινή συνεννόηση» λόγω της επικείμενης τηλεδιάσκεψης με τον Γ.Γ. της ΑΑΔΕ, κ. Πιτσιλή, με θέμα «την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων στα νησιά της Π. Ε. Καλύμνου».

Όπως αναφέρεται και στο δ.τ. του Επάρχου, είχε προηγηθεί η συνάντηση των προαναφερόμενων με τον  κ. Πιτσιλή, στη συνεδρίαση της επιτροπής Περιφερειών στη Βουλή, όπου ο Γ.Γ. της ΑΑΔΕ άκουσε τους εκπροσώπους του νησιού, που έθεσαν το θέμα για την επαναλειτουργία της Εφορίας στην Κάλυμνο  και είχε διαβεβαιώσει πως θα υπάρξει συνάντηση για να συζητηθεί το πρόβλημα, που αφορά τις δυσχερείς συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι φορολογούμενοι στα νησιά.       

Στο δ.τ. δεν αναφέρονται οι θέσεις των εκπροσώπων που θα παρουσιαστούν στην τηλεδιάσκεψη, όπως είναι λογικό, ούτε όμως αν θα τεθεί ξανά το ζήτημα με την επαναλειτουργία της Δ.Ο.Υ. Καλύμνου, η οποία έκλεισε το 2013 και έκτοτε έχουν προκύψει πολλά προβλήματα στην οικονομία του νησιού, καθώς και στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Πρέπει να τονιστεί πως ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ στην επιτροπή της Βουλής, αφού άκουσε τις θέσεις των εκπροσώπων της Καλύμνου, είχε αναφερθεί χαρακτηριστικά στην «αναβάθμιση της υπηρεσίας σε νέου τύπου (;)» τονίζοντας πως «δεν αναφέρεται σε Δ.Ο.Υ. Α’ ή Β’ τύπου», χωρίς να ξεκαθαρίσει τι εννοεί με την «υπηρεσία νέου τύπου» και αναμένεται αυτό να διευκρινιστεί στην τηλεδιάσκεψη, όπως και η θέση του σε σχέση με την επαναλειτουργία της Εφορίας στο νησί, που θα αυτονομήσει την Κάλυμνο από την εφορία της γειτονικής Κω.

Ακολουθεί το δ.τ. του Επάρχου, Μανώλη Μουσελλή: