Συγκεκριμένα έρχονται αλλαγές στα rapid test των ανεμβολίαστων καθώς υπάρχουν σκέψεις να αυξηθούν από δύο σε τρία την εβδομάδα. Παράλληλα, εξετάζεται ως μέτρο περιορισμού της διασποράς τα δωρεάν self test στους εμβολιασμένους.

Rapid test για όλους

Αναμένεται να αλλάξουν τα τεστ για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Οι ανεμβολίαστοι από δύο τεστ θα αναγκαστούν να κάνουν τρία την εβδομάδα, ενώ τα μέτρα θα περιλαμβάνουν και τους εμβολιασμένους με δωρεάν τεστ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο να παρέχονται δωρεάν self test για καλύτερο έλεγχο της πανδημίας και σε εμβολιασμένους πολίτες είτε από τα φαρμακεία είτε από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες μέρες με την κυβέρνηση να επεξεργάζεται μία σειρά από μέτρα έτσι ώστε ο χρόνος μέχρι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά να κυλήσει ομαλά. Άλλωστε όπως έχει τονιστεί και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η κοινωνία και η οικονομία δεν θα ξανακλείσει.

Προς το παρόν, αν και υπάρχουν σχετικές εισηγήσεις, απορρίπτεται και το σενάριο για αποκλεισμό των ανεμβολίαστων από τους εξωτερικούς χώρους της εστίασης ακόμα και αν κάνουν rapid test, όπως ισχύει σήμερα.

Self test για την πρωτοχρονιά

Στόχος όπως προείπαμε τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά να περάσουν αναίμακτα. Για τον λόγο αυτό, η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει σε ισχυρή σύσταση για self test στα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.  Συνεπώς, ο καθένας, εμβολιασμένος ή μη, θα μπορεί με τον ΑΜΚΑ του να παίρνει δωρεάν τεστ, όπως θα κάνει και η Πορτογαλία. Ήδη, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Star, η ελληνική πλευρά δρομολογεί μια μεγάλη παραγγελία.

Πηγή: dikaiologitika.gr (φώτο Το Βήμα)