Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Καλύμνου, με σημερινό δελτίο τύπου, αναδεικνύει ξανά το πρόβλημα με την έλλειψη μόνιμων καρδιολόγων στο Νοσοκομείο Καλύμνου, τονίζοντας την ανάγκη στελέχωσης της καρδιολογικής κλινικής και καυτηριάζει την πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στη Δημόσια Υγεία.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

29/11/2022

ΧΩΡΙΣ ΜΟΝΙΜΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ

ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Αυτές τις ημέρες αναδείχθηκε και πάλι το πρόβλημα της ελλιπούς στελέχωσης του νοσοκομείου μας αφού, όταν το ΕΚΑΒ μετέφερε συμπολίτη μας με ανακοπή στο νοσοκομείο, κλήθηκε ιδιώτης καρδιολόγος για την προσπάθεια επαναφοράς του στη ζωή, οποίος προς τιμήν του κάλυπτε την εφημερία.

Για άλλη μια φορά απεδείχθη ότι το πρόβλημα με τις ελλείψεις ιατρών δεν επιλύεται με πανηγυρικές προκηρύξεις προσλήψεων, αφού αραχνιάζουν στα συρτάρια του Υπουργείου Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αυτή η Κυβέρνηση αντί να αξιοποιήσει τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από την πανδημία και να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο των προσλήψεων , να δώσει ουσιαστικά κίνητρα στους γιατρούς και ταχύτατα να προχωρήσει σε κάλυψη όλων των κενών , επιχειρεί αυτές τις ημέρες να καταστρέψει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, καταστρέφοντας ταυτόχρονα και τον πυρήνα του Ασφαλιστικού Συστήματος, αφού κάθε πολίτης θα διερωτάται γιατί να πληρώνω εισφορές αφού αν αρρωστήσω θα πρέπει να πληρώσω για να ζήσω.

Παρά το ότι σύσσωμος ο υγειονομικός κόσμος, του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα, αντιτίθεται στο σχετικό νομοσχέδιο, η Κυβέρνηση προχωρά στην ιδιωτικοποίηση του Ε.Σ.Υ. , δέσμια των ιδεολογημάτων της και των συμφερόντων των μεγάλων ιδιωτικών νοσηλευτικών κλινικών.

Ευτυχώς «μύρισαν εκλογές» και οι πολίτες θα έχουν τον πρώτο λόγο για την ανατροπή αυτών των πολιτικών που στρέφονται κατά της ίδιας της ζωής τους.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ