Η Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Καλύμνου, παρεμβαίνει στα όσα τελευταία συμβαίνουν με το Νοσοκομείο και τις ελλείψεις σε γιατρούς, καλώντας την κυβέρνηση να ασχοληθεί σοβαρά με τα θέματα υγείας στο νησί, αλλά και τον νέο Διοικητή να πιέσει την κυβέρνηση για το μεγάλο πρόβλημα με την καρδιολογική κλινική, αλλά και τις άλλες ειδικότητες.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καλύμνου:

Σ Υ Ρ Ι Ζ Α – Π Ρ Ο Ο Δ Ε Υ Τ Ι Κ Η Σ Υ Μ Μ Α Χ Ι Α
Οργάνωση Μελών Καλύμνου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

25 – 5 – 2022

Καλούμε την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει επιτέλους την Δημόσια Υγεία στην Κάλυμνο, αλλά και στα άλλα νησιά μας,με σοβαρότητα και όχι με “μπαλώματα”.

Ευελπιστούμε ο νέος Διοικητής του Βουβάλειου Νοσοκομείου, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, καθώς αυτό που χρειάζονται οι νησιώτες είναι το αίσθημα ασφάλειας για την υγεία τους και όχι “μικροπαρεμβάσεις βιτρίνας”, για το βιογραφικό επίδοξων πολιτευτών.

Τώρα πια γνωρίζουν οι πάντες το μέγα πρόβλημα με την υποστελέχωσης της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου μας. Αν ο νέος Διοικητής πιέσει και μπορέσει να πείσει το Υπουργείο Υγείας των ιδιωτικών συμφερόντων, να προκηρύξει δύο θέσεις καρδιολόγων, όπως ακριβώς το ζητούν και οι ιδιώτες καρδιολόγοι του νησιού μας, θα κάνει την καλύτερη αρχή της θητείας του. Αν μείνει στο καλά τα έκανε το Υπουργείο και η προηγούμενη Διοίκηση του νοσοκομείου, τότε αλίμονο σε όλους μας.

Και βέβαια τα προβλήματα δεν εξαντλούνται μόνο με την καρδιολογική κλινική.
Θα επανέλθουμε συνολικά μετά την ανάληψη καθηκόντων του νέου Διοικητή.

                            Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ