ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

14/11/2023


ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ;


Ενώ οι νησιώτες διαμαρτύρονται για τις απαράδεκτες καθυστερήσεις στην καταβολή των οφειλόμενων και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , με επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή στις 30/10/23 απαίτησε την άμεση καταβολή τους και την επαναφορά της τακτικότητας στις πληρωμές,
Η Κυβέρνηση, διά του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Ι. Παππά αρκέστηκε να αναφερθεί στις καθυστερήσεις «λόγω γραφειοκρατίας, χρονοβόρων ελέγχων των αιτήσεων και στις διαδικασίες του Υπ. Οικονομικών»…
Και σαν να μην έφτανε αυτός ο εμπαιγμός, διαβάσαμε εχθές 13/11/23, στην εφημερίδα των Αθηνών ΕΣΤΙΑ, ότι το Μεταφορικό Ισοδύναμο, όπως ισχύει σήμερα, θα καταργηθεί και «από το 2025 θα περιοριστεί σημαντικά και θα παραμείνει μόνο σε ορισμένα νησιά της άγονης γραμμής, στο πλαίσιο εξοικονόμησης πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό»
Υπάρχει πλέον μεγάλη ανησυχία γιατί αποδεικνύεται η συστηματική απαξίωση από την Κυβέρνηση του εμβληματικού μέτρου, του Μεταφορικού Ισοδύναμου, που θέσπισε ο αείμνηστος Νεκτάριος Σαντορινιός, για την ενίσχυση των νησιωτών και των νησιωτικών επιχειρήσεων .
Η Κυβέρνηση να καταβάλει τα οφειλόμενα στους δικαιούχους, εδώ και τώρα. Και επιτέλους δώστε ένα χρονικό ορίζοντα καταβολής του Μεταφορικού Ισοδύναμου στους πολίτες, για να γνωρίζει ο δικαιούχος πότε θα εισπράξει τα χρήματά του.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ