“Αυταρχική, ηγεμονική, συκοφαντική και προσβλητική η συμπεριφορά του Δημάρχου”

“Άγνοια και αμάθεια τον χαρακτηρίζουν και προκαλούν προβλήματα στην λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου “

“Ανησυχία για το μέλλον στο ΔΣ από την άκρως αμήχανη και επιθετική συμπεριφορά του Δημάρχου”

“Ο Πρόεδρος του ΔΣ πρέπει να κατανοήσει ότι είναι για όλους τους συμβούλους και όχι μόνο για τον Δήμαρχο”

Μετά τη χθεσινή κοινή ανακοίνωση των αντιπολιτεύσεων, ακολούθησε σήμερα το απόγευμα η συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η παράταξη του Γιάννη Γαλουζή, με θέμα φυσικά την συμπεριφορά του Δημάρχου απέναντι στον επικεφαλής, με τους χαρακτηρισμούς “καρφί και καταδότη” η οποία οδήγησε στην αποχώρηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, καθώς κρίθηκε ότι η αντιμετώπιση του Δημάρχου προς ένα δημοτικό σύμβουλο ήταν προσβλητική, αυταρχική και απαράδεκτη.

Στο πάνελ της συνέντευξης ήταν, εκτός τον επικεφαλής, όλοι οι σύμβουλοι της παράταξης “Νέα Κάλυμνος” , Μικές Ρήγας, Χρυσόστομος Αλαχούζος και Γιώργος Ψαρράς.

Ο τ. Δήμαρχος, στην τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στο λόγο της συνέντευξης τύπου, που δεν ήταν άλλος από την “αυταρχική, ηγεμονική, συκοφαντική και προσβλητική” συμπεριφορά του Δήμαρχου απέναντι στο πρόσωπό του και παρουσίασε την αιτία που δέχθηκε “την φραστική επίθεση” από τον Γιάννη Μαστροκούκο, που αφορούσε την πρόταση για αποδοχή από το ΔΣ της μετακίνησης δημοτικών συμβούλων και του Δημάρχου στη Γαλλία. Εξήγησε ο Γ. Γαλουζής τους λόγους για τους οποίους δεν συμφώνησε με την όλη διαδικασία, για την οποία δε προβλέφθηκαν τα απαραίτητα, όπως και οι σχετικές εγκρίσεις από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών, αφού αφορούσε ταξίδι στη Γαλλία και τη διαδικασία αδελφοποίησης με τον Δήμο του Πορτ Ντε Μπουκ και την εκεί καλύμνικη παροικία.

“Άγνοια και αμάθεια”, ανέφερε ο Γ. Γαλουζής ότι χαρακτηρίζει τον Δήμαρχο, ο οποίος με την πρακτική του δημιουργεί προβλήματα και διχόνοιες στην λειτουργία του ΔΣ, ενώ τόνισε πως η συμπεριφορά του ήταν “άκρως αμήχανη και επιθετική” και εξέφρασε την ανησυχία του για το υπόλοιπο της θητείας του σημερινού Δημάρχου, ο οποίος θα αντιδρά απέναντι σε κάθε δσ που θα εκφράσει αντίρρηση σε ότι θα παρουσιάσει στο ΔΣ.

Οι χαρακτηρισμοί και οι λεκτικές επιθέσεις, “καρφί και καταδότης”, δεν συνάδουν με τη δημοκρατία και πλήττουν το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου, υπογράμμισε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και επανέλαβε πως πρέπει ο Δήμαρχος να “ζητήσει δημόσια συγνώμη και να ανακαλέσει τους χαρακτηρισμούς”, ενώ πρέπει να λάβει μέτρα και το ίδιο το ΔΣ και κυρίως ο Πρόεδρος, ώστε να προστατευτεί η προσωπικότητα κάθε συμβούλου και της δημοκρατικής διαδικασίας και προέτρεψε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, να υπερασπιστεί τη λειτουργία του οργάνου και την αξιοπρέπεια των συμβούλων. Επιπλέον ο Γ. Γαλουζής, τόνισε πως η συνέχιση της συνεδρίασης του ΔΣ, μετά την αποχώρηση των αντιπολιτεύσεων, γεγονός που οδήγησε στο να είναι ελλειπής και η σύνθεση του προεδρείου, αφορά ένα θέμα που πρέπει να εξεταστεί.

Ο Μικές Ρήγας, πήρε το λόγο και αναφέρθηκε στην ένσταση της παράταξης στη σύνθεση της Επιτροπής Αθλητισμού, που οδήγησε στην ακύρωση της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αναφέροντας ότι όλα αυτά αφορούν την τακτική του σημερινού Δημάρχου, “να βολεύει όσους τον στήριξαν προεκλογικά”. Αναφέρθηκε στην ένσταση του Δήμου κατά της ακύρωσης και είπε ότι τα επιχειρήματα του Δήμου στηρίζονται σε “ψέματα”, αφού αναφέρονται στην ένσταση πως “οι προσφεύγοντες δεν έχουν έννομο συμφέρον” και ότι “αδιαφορούν για την ουσία του πολιτισμού και του αθλητισμού και θέλουν να εξυπηρετήσουν συμφέροντα ” και αναφέρθηκε στην προσφορά καθενός των παρευρισκομένων στον αθλητισμό και κατέληξε αναφερόμενος στην λειτουργία του Προέδρου του ΔΣ που θα πρέπει να είναι για όλους τους συμβούλους και καυτηρίασε συμπεριφορές συμβούλων της συμπολιτευσης που κατέβηκαν στην πολιτική για “ίδιον όφελος”.

Ο Χρυσόστομος Αλαχούζος, μίλησε για την απαράδεκτη συμπεριφορά του Δημάρχου απέναντι στον Γ. Γαλούζη και τόνισε την ανάγκη να ανακαλέσει ο Γ. Μαστροκούκος, γιατί είναι “ντροπή για το Δημοτικό Συμβούλιο και την Κάλυμνο” και εξέφρασε την απογοήτευση του για την όλη κατάσταση αλλά και πολλών Καλυμνίων από το εξωτερικό. Ο Δήμαρχος, τόνισε, κατέβασε τον εαυτό του και το ΔΣ σε χαμηλό επίπεδο, ενώ για την όλη συμπεριφορά του Δημάρχου, είπε χαρακτηριστικά ότι “δεν αξίζει να είναι Δήμαρχος, πρέπει να παραιτηθεί”

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γιώργος Ψαρράς, ο οποίος τόνισε πως ο Δήμαρχος ξέρει τις διαδικασίες, απλά στόχος του είναι “να εξυπηρετήσει” ανθρώπους που τον στήριξαν και εξέφρασε την απορία αν θα κινηθεί έτσι σε όλη τη θητεία. Για τις αναφορές σε “συμφέροντα” στην ένσταση του Δήμου, είπε πως ποτέ του δεν εξυπηρέτησε συμφέροντα σε όλη του την παρουσία στα πολιτικά πράγματα του νησιού.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video