Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα στο Άμστερνταμ, δίωρη συνάντηση μεταξύ του τ. Υφυπουργού Πολιτισμού – Τουρισμού, π. Βουλευτή Δωδεκάνησου και Γραμματέα του τομέα τουρισμού του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Γ. Νικητιάδη με τον συνιδρυτή και  ισχυρό άνδρα του μεγάλου Ολλανδικού ταξιδιωτικού ομίλου Corendon Atilay Uslu, με αντικείμενο  συζήτησης τις προοπτικές να ξεκινήσει  ο ολλανδικός όμιλος χειμερινές πτήσεις σε Ρόδο και Κω.
Η συνάντηση προκλήθηκε μετά  από επιστολή του κ. Νικητιάδη προς τον κ. Uslu στον οποίο έθετε το ζήτημα χειμερινού τουρισμού στα νησιά της Ρόδου και Κω και πρόσκληση που ακολούθησε από τον κ. Uslu να συναντηθούν με τον κ. Νικητιάδη στο Άμστερνταμ για να συζητήσουν το θέμα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Νικητιάδης ανέλυσε στον κ. Uslu τις εξαιρετικές προοπτικές και τα πλεονεκτήματα που θα είχε για τον ολλανδικό όμιλο το ξεκίνημα ενός προγράμματος δύο εβδομαδιαίων πτήσεων σε Ρόδο και Κω από τον Νοέμβριο έως και το Μάρτιο τονίζοντας ότι μαζί με το άνοιγμα της Κρήτης που εξήγγειλε ήδη για τον ερχόμενο χειμώνα ο όμιλος, θα εμπλουτιζόταν εξαιρετικά το προσφερόμενο προϊόν με τρεις εναλλακτικές λύσεις (Κρήτη, Ρόδος, Κως).

Ο κ. Uslu αφού ευχαρίστησε τον κ. Νικητιάδη για την πρωτοβουλία του και για το γεγονός ότι ανταποκρίθηκε αμέσως στην πρόσκληση του να ταξιδέψει στο Άμστερνταμ εκδήλωσε τον ενθουσιασμό του για την προοπτική εμπλουτισμού του χειμερινού προγράμματος της εταιρείας του στα νησιά της Δωδεκάνησου, τονίζοντας ωστόσο ότι απαιτείται  χρόνος προετοιμασίας, συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και συγκεκριμένες προτάσεις από τους τουριστικούς παράγοντες και τους Δήμους των νησιών για την ανάπτυξη ενός αξιόπιστου χειμερινού τουριστικού προγράμματος.

Ο κ. Uslu εξήγησε ταυτοχρόνως στον τ. Υπουργό ότι η εταιρεία του θέλει να επεκτείνει για ολόκληρο τον Οκτώβριο αλλά και τον Νοέμβριο τα προγράμματα της, στην Κω και Ρόδο και συγχρόνως να ξεκινάει τη σεζόν από το Μάρτιο εφόσον θα υπάρχουν ανοιχτά ξενοδοχεία. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συνεχίσουν την επικοινωνία τους για τα παραπάνω θέματα και ο κ. Νικητιάδης δεσμεύτηκε να μεταφέρει στους τοπικούς φορείς τη βούληση της εταιρείας Corendon για χειμερινά τουριστικά προγράμματα σε Ρόδο και Κω.

        Σε σχέση με την συνάντηση ο κ. Νικητιάδης δήλωσε τα εξής:
«Μετά την εξαγγελία της Corendon για χειμερινό πρόγραμμα στην Κρήτη θεώρησα σκόπιμο να επικοινωνήσω με την εταιρεία για να διερευνήσω τις προοπτικές κάτι αντίστοιχου για τα νησιά μας που δεν υστερούν σε τίποτα σε σχέση με την Κρήτη. Η επέκταση της τουριστικής περιόδου, απαιτεί δουλειά, προγραμματισμό , σοβαρή προετοιμασία , επαγγελματισμό και επαφές και συζήτηση με όλους τους ενδιαφερόμενους. Ο κ. Uslu όπως και όλοι οι εκπρόσωποι των tour operators, είναι βέβαιο ότι θα ήθελαν να εργάζονται τη χειμερινή περίοδο στα νησιά μας για να πραγματοποιούν μεγαλύτερα κέρδη. Σε μεγάλο  βαθμό η επέκταση της τουριστικής περιόδου ωστόσο εξαρτάται από εμάς τους ιδίους. Από το σχεδιασμό που θα κάνουμε , από τις στοχεύσεις που θα θέσουμε και από τον τρόπο που θα δουλέψουμε για την υλοποίηση των  στόχων μας.  
Ο Θεός και η φύση φέρθηκαν πλουσιοπάροχα στα νησιά μας. Οι ημέρες ηλιοφάνειας ξεπερνούν πολλές φορές τις 350 ετησίως στα νησιά μας. Ταυτοχρόνως το ήπιο κλίμα μας, οι ζεστές θάλασσες τον περισσότερο καιρό, ο πολιτισμός και η ιστορία μας, αποτελούν μοναδικά εφόδια για να έχουμε τουρισμό ολόκληρο το χρόνο.

Στο ΠΑΣΟΚ πάντα υποστηρίζαμε ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει  αναπτυξιακό σχέδιο για τον τουρισμό πολυετούς προοπτικής  με βάση δύο άξονες. Την επέκταση της περιόδου και την προσέλκυση τουριστών υψηλοτέρων εισοδημάτων. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Η κυβέρνηση και ο κ. Κικίλιας θα πρέπει να καταλάβουν ότι το να μετράς αυξήσεις στις αφίξεις χωρίς να έχεις κάνει κάτι γι’ αυτό δεν προσθέτει παρά μόνο δημοσιότητα χωρίς περιεχόμενο. Η επέκταση της τουριστικής περιόδου και η πραγματική και σε βάθος βελτίωση του τουρισμού μας απαιτούν πολύ δουλειά, λίγες δηλώσεις και ελάχιστες πόζες για φωτογραφίες.»