Με μηνύματα τους οι βουλευτές Δωδεκανήσου, Μ. Κονσολας, Βασίλης Υψηλάντης, Γιάννης Παππάς και Μίκα Ιατρίδη, εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους για την απώλεια της Σεμίραμις Ψαρομπά.

Δήλωση Μάνου Κόνσολα για την απώλεια της Σεμίραμις Ψαρομπά
«
Η εξαίρετη Δωδεκανήσια και για όλους μας αγαπημένη Σεμίραμις Ψαρομπά από την Κάλυμνο έφυγε από κοντά μας, παλεύοντας γενναία όπως ήξερε να παλεύει και να αγωνίζεται μια ζωή.
Πάντα με το χαμόγελο, άνθρωπος της προσφοράς με μεγάλη αγάπη για τον τόπο της.
Για όλους εμάς που ήμασταν φίλοι της είναι μια μεγάλη απώλεια.
Εκφράζουμε όλοι τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της».

Συλλυπητήριο μήνυμα του Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Βασίλη Α. Υψηλάντη για τον θάνατο της Σεμίραμις Ψαρομπά
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Α. Υψηλάντης, Κοσμήτορας Α’ της Βουλής των Ελλήνων και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής στο άγγελμα του θανάτου της  Σεμίραμις Ψαρομπά προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η Κάλυμνος και η Δωδεκάνησος θρηνούν τον θάνατο της αγαπημένης μας  Σεμίραμις Ψαρομπά. Η Σεμίραμις Ψαρομπά αγωνίστηκε με πάθος και μαχητικότητα για την επίλυση των προβλημάτων της Καλύμνου, ως εκπρόσωπος της, τόσο στον α’ όσο και στον β’ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και για τα δικαιώματα των πολυτέκνων οικογενειών της Καλύμνου. Βοηθούσε τους συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη και διακρίθηκε στις οικογενειακές επιχειρήσεις δίπλα στον άντρα της και τα παιδιά της. Ήταν η ολοκληρωμένη Καλυμνιά μάνα, που στο πρόσωπό της έβρισκαν καταφύγιο ταλαιπωρημένοι και αδικημένοι συμπατριώτες μας. Υπήρξε μια λαμπρή πατριώτισσα. Τιμούσε την οικογενειακή μας φιλία και μου το εκδήλωνε με κάθε τρόπο.  Συλλυπούμαι εγκάρδια τα παιδιά της και εύχομαι να είναι ελαφρύ το χώμα της Καλυμνιακής  γης που θα την σκεπάσει.»

Συλλυπητήριο μήνυμα του Βουλευτή Δωδ/σου Ιωάννη Παππά, για το χαμό της Σ. Ψαρομπά.
Έφυγε σήμερα από κοντά μας μια καλή συμπατριώτισσα, αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής.
Η Σεμίραμις Ψαρομπά, Αντιδήμαρχος Καλύμνου και Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Καλύμνου, προσέφερε τα μέγιστα στην δωδεκανησιακή κοινωνία, αφού υπηρέτησε επί δεκαετίες την τοπική αυτοδιοίκηση και το αγαπημένο της νησί, την Κάλυμνο.
Παράδειγμα προς μίμηση, για την πλούσια κοινωνική και πολιτική της δράση, την προσφορά της στον συνάνθρωπο και την Καλυμνιακή κοινωνία.
Την αποχαιρετούμε με θλίψη και σεβασμό.
Τα θερμότερα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια Ψαρομπά.

Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια της Σεμιράμιδος Ψαρομπά
Έφυγε από κοντά μας μια δυναμική, πρωτοπόρος γυναίκα, που έδωσε την αγάπη της και την ψυχή της για την Κάλυμνο.
Η Σεμίραμις Ψαρομπά, Αντιδήμαρχος Καλύμνου, άφησε το δικό της στίγμα στα κοινά του νησιού, έχοντας τη χαρά να απολαμβάνει για δεκαετίες την εμπιστοσύνη των συμπατριωτών της, οι οποίοι την τιμούσαν ανελλιπώς με την ψήφο τους στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ως Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Καλύμνου εξέφρασε δυναμικά και προώθησε τα ζητήματα των πολύτεκνων οικογενειών.
Με βαθιά συγκίνηση την αποχαιρετούμε, κρατώντας στη μνήμη μας και την καρδιά μας τη δράση της, το παράδειγμά της και όλα όσα, απλόχερα, πρόσφερε στο νησί που τόσο αγάπησε.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της.