Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής

Είναι χωρητικότητας 300 επιβατών και θα διασυνδέσει όλο το βόρειο συγκρότημα της Δωδεκανήσου με δρομολόγια

Στην τελική ευθεία βρίσκονται πλέον οι εργασίες ναυπήγησης του νέου πλοίου της ΑΝΕ Μαστιχαρίου «Ολύμπιος Ερμής», το οποίο θα είναι έτοιμο να ταξιδεύει στις θάλασσες μας από τον προσεχή Φεβρουάριο ή Μάρτιο του 2023, όπως δήλωσε στον Real Voice 99.5 και τον Τέρη Χατζηιωάννου, ο Διευθύνων  Σύμβουλος της ναυτιλιακής εταιρείας, Σακελλάρης Τηλιακός.

της Νατάσας Παμπρή

Το πλοίο κατασκευάζεται από ελληνικά ναυπηγεία στο Πέραμα. Έχει μήκος 42m, και πλάτος 8,5m, είναι χωρητικότητας 300 επιβατών, 9 αυτοκινήτων και 2 φορτηγών, θα αναπτύσσει  ταχύτητα 18-20 κόμβων και θα μπορεί να πλέει μέχρι και 8 μποφόρ.

Σύμφωνα με τον κ. Τηλιακό, σκοπός της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρίας Μαστιχαρίου, είναι το νέο πλοίο να διασυνδέσει όλο το βόρειο συγκρότημα της Δωδεκανήσου με δρομολόγια και πιθανότερο το Μαστιχάρι, ως λιμάνι αφετηρίας, καθότι βρίσκεται εγγύτερα στο διεθνές αεροδρόμιο της Κω “Ιπποκράτης” και θα μπορεί να εξυπηρετεί τους επιβάτες που ταξιδεύουν και αεροπορικώς από και προς Κω, με τα γειτονικά νησιά.

Ο κ. Τηλιακός πρόσθεσε επίσης ότι λόγω των καταστάσεων με την πανδημία, οι εργασίες καθυστέρησαν, αλλά τώρα πλέον βρίσκονται στο τελικό στάδιο και λίγο πριν την Άνοιξη θα είναι έτοιμο το συμβατικό πλοίο για καθέλκυση.

realvoice995.gr

Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος