Στο “σφυρί” βγαίνει σταδιακά η ακίνητη περιουσία του άλλοτε κραταιού στις ακτοπλοϊκές γραμμές, Μάκη Αγούδημου, που πέθανε το 2018, με τον πλειστηριασμό για το διώροφο σπίτι στο Μαράσι της Καλύμνου να έχει προσδιοριστεί για τις 9 Νοεμβρίου, στο ποσό των 83.000 ευρώ

Στα αζήτητα το διατηρητέο στον Λογγό των Παξών, με ιστορία από το 1865, που πωλείται και από την Sotheby’s International Realty

«Έφυγαν» τα ακίνητα των Αγούδημων στο Φάληρο

Την ίδια ώρα το σφυρί χτύπησε για ορισμένα ακόμη από τα ακίνητα της οικογένειας Αγούδημου στο Π. Φάληρο. Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενους πλειστηριασμούς έχουν ήδη «χαθεί», μεζονέτες, διαμερίσματα και καταστήματα στην ίδια περιοχή, στη Γλυφάδα και στη Βουλιαγμένη για τους απόγονους του αείμνηστου «καπετάν Μάκη»…

  • Έτσι, στις αρχές Σεπτεμβρίου βγήκε στο σφυρί πολυτελής μεζονέτα της κόρης του Θάλειας στη Βουλιαγμένη με τιμή εκκίνησης 1,77 εκατ. ευρώ, η οποία και κατακυρώθηκε στα 1,85 εκατ. ευρώ, δηλαδή περίπου 100.000 παραπάνω από την τιμή πρώτης προσφοράς.

Σήμερα ήταν η σειρά της χήρας του, Ανθής-Μαρίνας, για τέσσερις ιδιοκτησίες στο Π. Φάληρο. Επισπεύδουσα είναι η Intrum και το ποσό της κατάσχεσης είναι 180.000 ευρώ, το οποίο αποτελεί μέρος της συνολικής απαίτησης ύψους 3.056.405,31 ευρώ.

Πρόκειται ειδικότερα για τρία διαμερίσματα και μια αποθήκη σε πολυκατοικία που βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ του Φλοίσβου και του Τροκαντερό (γειτνιάζει με την παραλιακή Λεωφόρο Ποσειδώνος, απέναντι από το Πάρκο Φλοίσβου).

Συγκεκριμένα, διαμέρισμα του Γ’ ορόφου 170,00 τ.μ. με εξώστες στην πρόσοψη προς τη Λεωφόρο Ποσειδώνος που διαθέτει «ωραία πανοραμική και ανεμπόδιστη θέα θάλασσας» και αποτελείται από προχωλ, χωλ, ενιαίο χώρο υποδοχής, τρεις κοιτώνες, κουζίνα, αποθήκη, λουτρό, ντους και W.C., βγήκε με τιμή εκκίνησης 422.000 ευρώ και κατακυρώθηκε στις 530.003 ευρώ.

Το δεύτερο διαμέρισμα του Γ’ ορόφου είναι 57 τ.μ., αποτελείται από χωλ, σαλόνι, κοιτώνα, κουζίνα και λουτρό και βγήκε με τιμή εκκίνησης 153.000 ευρώ και κατακυρώθηκε στις 153.003 ευρώ. Μαζί βγήκε και αποθήκη υπογείου 3 τ.μ. με τιμή 1.200 ευρώ, που άλλαξε χέρια με 1.205 ευρώ.

Η τέταρτη ιδιοκτησία βρίσκεται στο ισόγειο άλλης πολυκατοικίας στην ίδια περιοχή και αφορά ενιαίο χώρο 68 τ.μ. που βγήκε με τιμή εκκίνησης 108.000 ευρώ και κατακυρώθηκε στις 108.001 ευρώ.

Ακολουθούν κι άλλα σφυριά

Στις 19 Οκτωβρίου ακολουθεί το σφυρί για δύο οικόπεδα στην Κεφαλονιά, 320 τ.μ. και 275 τ.μ. με τιμές πρώτης προσφοράς 120.000 ευρώ και 109.000 ευρώ αντίστοιχα.

Στις 9 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί άλλος ένας πλειστηριασμός σε βάρος της Ανθής-Μαρίνας Αγούδημου, που αφορά μια παλιά διώροφη οικία με υπόγειο, εντός οικοπέδου 190,80 τ.μ., η οποία έχει επιφάνεια 40,00 τ.μ. στο υπόγειο, 74,90 τ.μ. στο ισόγειο και 74,90 τ.μ. στον πρώτο όροφο, και βρίσκεται στη θέση «Μαρασι» της Καλύμνου.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 83.000 ευρώ.

Τέλος, στις 14 Δεκεμβρίου, έρχεται η σειρά υπόσκαφης κατοικίας στην Οία της Σαντορίνης, με εμβαδόν 45,80 τ.μ. και με αυλή 16,40 τ.μ., που διαθέτει προνομιακή θέα προς την καλντέρα. Η τιμή εκκίνησης για αυτή την ιδιοκτησία έχει οριστεί στις 490.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοναδικό «Bella Vita» στους Παξούς

Το «Bella Vita» στους Παξούς, με ιστορία από το 1865, έχει χαρακτηριστεί «Διατηρητέο Μνημείο Ιστορικής Σημασίας».

Πρόκειται για ένα μοναδικό ακίνητο που βρίσκεται στο γραφικό ψαροχώρι Λογγός, το οποίο προσφέρεται από το διεθνές μεσιτικό γραφείο Greece Sotheby’s International Realty στην τιμή των 2,8 εκατ. ευρώ. Σήμερα, ωστόσο είχε προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό στη… μισή τιμή, δηλαδή στα 1,47 εκατ. ευρώ.

Αποτελεί αυτοτελή και ανεξάρτητη διηρημένη (κάθετη) ιδιοκτησία, εντός οικοπέδου έκτασης 1.686,47 τ.μ. στον οικισμό Λογγού Παξών, με πρόσωπο στην επαρχιακή οδό Λογγού – Γάιου Παξών. Το συγκεκριμένο ακίνητο αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα επτανησιακής αρχιτεκτονικής, κατασκευασμένο από επιχρισμένη λιθοδομή με κεραμοσκεπή και ξύλινα κουφώματα, ενώ είναι πολύ καλά συντηρημένο τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Περιλαμβάνει μία διώροφη παλαιά κεραμοσκεπή οικοδομή με εξωτερική σκάλα, συγκόλλητη ισόγεια κουζίνα και συγκόλλητο παλαιό διώροφο κτίσμα, με συνολικό εμβαδόν 245 τ.μ. Αποτελείται στο ισόγειο από ένα διαμέρισμα εμβαδού περίπου 120 τ.μ. που περιλαμβάνει τρία υπνοδωμάτια, κουζίνα, τραπεζαρία και λουτρό και στον όροφο από ένα διαμέρισμα εμβαδού περίπου 120 τ.μ. που περιλαμβάνει τρία υπνοδωμάτια με ιδιωτικό λουτρό, κουζίνα και τραπεζαρία. Σημειώνεται ότι είναι διαμορφωμένο σε τέσσερα αυτοτελή διαμερίσματα τα οποία κατά την τουριστική περίοδο εκμισθώνονται σε τουρίστες με τιμές από 150 έως 300 ευρώ τη βραδιά.

Το ακίνητο, που διαθέτει εξαιρετική θέα στη θάλασσα από την οποία απέχει μόλις 25 μέτρα, καθώς και στον όρμο του Λογγού, βγήκε αρχικά σε πλειστηριασμό την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022, με επισπεύδουσα την Intrum, μετά από κατάσχεση για ποσό 266.000 ευρώ (μέρος της συνολικής απαίτησης). Η αρχική τιμή εκκίνησης είχε οριστεί στα 1.062 εκατ. ευρώ, αλλά κατόπιν προσφυγής του οφειλέτη διορθώθηκε σε 1,47 εκατ. ευρώ. Με αυτή την τιμή εκκίνησης βγήκε στο σφυρί στις 20 Ιουλίου, αλλά ο πλειστηριασμός ματαιώθηκε «ελλείψει πλειοδοτών».

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κέρκυρας, στις 29 Ιουνίου 2022, «η περιοχή του Λογγού Παξών παρουσιάζει από ετών έντονη τουριστική ανάπτυξη, καθώς η γραφικότητά της προσελκύει υψηλού εισοδηματικού επιπέδου τουρισμό. Τα προς πώληση ακίνητα στην περιοχή είναι ελάχιστα, η δε ζήτηση υπερβαίνει σαφώς την προσφορά. Περαιτέρω, η αύξηση της αρτιότητας στα 10.000 τ.μ. για γήπεδα εκτός οικισμού μετά την 31-3- 2011, έχει εκτοξεύσει τις αξίες σε γήπεδα με αρτιότητα μικρότερη των 10.000 τ.μ. τα οποία προϋφίστανται της 31-3-2011. Για τον λόγο αυτό οι τιμές των ακινήτων στην περιοχή δεν έχουν ουσιαστικά επηρεαστεί από την οικονομική κρίση που έπληξε τη χώρα ή την πανδημία του κορωνοϊού». Επιπλέον στην απόφαση γίνεται αναφορά ότι το επίδικο ακίνητο μαζί με την όμορη ιδιοκτησία (συνολικού εμβαδόν 440 τ.μ.) προσφέρονται προς πώληση στην τιμή των 2,8 εκατ. ευρώ από συγκεκριμένο κτηματομεσιτικό γραφείο (Sotheby’s), ήτοι προς 6.364 €/τ.μ.

Παράλληλα, προσκομίστηκε νέα έκθεση εκτίμησης που προσδιορίζει την εμπορική αξία του ακινήτου στο ποσό των 3,1 εκατ. ευρώ. Με βάση όλα αυτά, το δικαστήριο έκρινε ότι, «εν όψει της μοναδικότητας της θέσης του, της έκτασης αυτού, της αυτοτέλειάς του, του χαρακτηρισμού του ως διατηρητέου, της πολύ καλής συντήρησής του και της δυνατότητας χρήσης του είτε ως τουριστικής είτε ως ιδιωτικής κατοικίας», η εμπορική αξία του πιθανολογείται ότι ανέρχεται στο ποσό των 1,47 εκατ. ευρώ. Με αυτή την τιμή έγινε ο σημερινός νέος πλειστηριασμός, ο οποίος ωστόσο και αυτός ματαιώθηκε ελλείψει πλειοδοτών.

πηγή: https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/oikonomia/sto-sfiri-viles-ikopeda-ke-me-chamiles-times-ekkinisis/